Fôrguide til pels, hud og høver

Fôrguide til Pels, hud og høver

Alle næringsstoffer har direkte eller indirekte innflytelse på pelsen, huden og høvenes kvalitet, men fettstoffer, mineraler og spesielt B vitaminer er bevist å ha en tydelig synlig effekt.

To mineraler, som er vesentlig for pelsens farve og struktur, er zink og kobber. Zink og kobber har innflytelse på noen av de enzymene som danner huden og hårets pigment. Ved underskudd på disse mineralene ses avblekning i pels og manhår, spesielt om sommeren. Ofte ser vi at sorte hester får lysere brune hår på rygg og kropp samt i mánen og at røde hester får gule hår på rygg, kropp og màn. Fettstoffer som omega-3-fedtsyrer stor innflytelse på pelskvaliteten, og B-vitaminene har en indirekte innflytelse, da de styrker hudcellene som håret vokser fra. Samtidig øker B-vitaminene blodgjennomstrømningen i huden og omkring hårrøttene, så huden hele tiden får nytt blod.

Høvene består av 93 % protein på tørrstofbasis og er avhengige av en god proteinforsyning. De svovelholdige aminosyrene, Methionin og cystein, er viktige byggestener for hoven og spesielt keratin som bidrar med styrke og struktur til hoven. B-vitaminene spiller en essensiell rolle i keratindannelsen. Biotin, som også kjennes under B7-Vitamin, har en velkjent effekt på hovens styrke, struktur og elastisitet. Biotin har innflytelse på nytt horn som vokser frem, og ikke eksisterende horn. Dette er det tatt spesielt hensyn til i den næringsmessige sammensetning av produktene i HestaMix serien, NaturMüsli SOLO, Struktur E samt EquiGard.

Basisfôr til pels, hud og høver

Tilskudd som kan være relevante