Fôrguide til Undervekt

kraftfôret skal ha et høyt energiindhold

Undervektige hester hører i dag til sjeldenhetene.  Ofte henger det mer sammen med tannproblemer eller at rutinene rundt hesten ikke fungerer som de skal.  – Eller at den ganske enkelt ikke spiser det fôret den får. Her bør det alltid være en dyrlege med på laget for å undersøke om det skulle være andre utfordringer som ikke er synlige ved bare å se på hesten.

Det handler bl.a om å være sikker på at hesten alltid har grovfôr tilgjengelig, og at det kraftfôret den får har et høyt, lettfordøyelig energiinnhold. Sørg også for å ha analyse på grovfôret så det ikke fôres med et grovfôr med for lite energi og protein. I tillegg er gress viktig for denne type hest, fordi det der kan hentes mange kalorier og hesten kan effektivt innta de mengdene den trenger.

Kraftfôret kan med fordel inneholde Lucerne, roefibre, oljeholdige frø f.eks. Linfrø samt kornkim, som alle har god smakelighet og inneholder viktige næringsstoffer. Proteinkildene kan f.eks. være soya, erteprotein, potetprotein og kornkim, noe som utover den gode kvalitet protein som er i gress, høy og wrap vil bidra positivt.   Ofte vil hester som skal legge på seg, eller har vanskelig for å holde hold, ha behov for litt større mengder i krybben, og derfor anbefales Natur Müsli Solo, Struktur E, NutriStar samt for ekstra protein Performance fiber High Protein for å sette sammen en korrekt fôring uten at mengdene blir altfor store.

Basisfôr til undervektige hester

Tilskudd, som kan være relevante