Hesten er en fantastisk atlet.
En atlet, som kan danse rundt på dressurbanen med kompliserte øvelser, hoppe høye hinder, og som kan trenes til å ha en enorm utholdenhet i disipliner som distanse og feltritt.
Men dette er bare mulig hvis fôringen er i orden.
Prestasjonsarbeid krever velfungerende muskler. Det er musklenes oppgave å bevege skjelettet. Uten muskler, ingen bevegelse.
Hesten er født med et bestemt antall muskelfibre, og det kan ikke endres hverken av trening eller ernæring. Men ved trening og riktig ernæring kan størrelsen på muskelfibrene påvirkes. Det skjer ved at protein bygges inn i muskelfibrene, som dermed blir større, med mer krefter.
Proteiner er imidlertid ikke det eneste som er viktig for muskelfunksjonen. Når en muskel trenes oppstår det små skader i muskelen, som kan gi muskelømhet etter trening. Dette kalles oksidativt stress, og oppstår fordi kroppen danner frie radikaler, som ødelegger celler og øker behovet for antioksidanter.
Under normale omstendigheter finnes det tilstrekkelig med antioksidanter i hestekroppen for å bremse skaden på cellene. Men oksidasjonen under trening er rask, og kroppens naturlige produksjon av antioksidanter vil ha problemer med å holde tritt med å beskytte mot kaskaden av frie radikaler som dannes.
Vår anbefaling for den hardt presterende hesten, eller hesten som øker i trening, er derfor:
Få en analyse på grovfôret
I tillegg til proteinmengden er det viktig, at proteinkvaliteten er i orden
Få lagt en profesjonel fôrplan, så energiinnholdet i fôrplanen passer
Med en profesjonell fôrplan forsikrer du deg også at hesten er dekket med antioksidanter i riktig mengde til å dekke behovet for aktuelt muskelarbeid.
Antioksidanter er f. eks:
Til den høytytende hesten, eller hester som øker treningsintensiteten, vil vi ofte kombinere basisproduktet med for eksempel Performance Fiber High Protein, SuperCondition, High Performer, Makor LIQUID, Hesta Plus LIQUID Magnesium B12 eller Gold Medal.
Kontakt oss enten direkte, eller fyll ut fôrplanskjemaet vårt, så vender vi tilbake hurtigst mulig.
© 2021 St. Hippolyt Nordic A/S