0 0,00 NOK
0 0,00 NOK
Sendes innen 2-4 arbeidsdager
Gratis fôrveiledning
Sikker betaling med kredittkort

Månedens produkter

Sommergress – dette er viktig for hesten din!

Ingenting er vel bedre enn å se en harmonisk hesteflokk på grønt, frodig sommergress. Og det er vel heller ingen tvil om at hestene også elsker friheten og muligheten til å spise så mye friskt gress som mulig.

Det er imidlertid ikke alltid så enkelt som det først ser ut til. Selv om stallarbeidet ikke består i møkking og fylling av høynett, er det fortsatt mye planlegging og arbeid involvert i å holde hester i paddocken eller på beite 24 timer i døgnet.

Hesten din skal fortsatt ha en form for fôr selv om den er på sommergress. Du må sørge for at den har vann, og følge godt med på gressmengden og kvaliteten på markene.

Gresset byr vanligvis på rikelig med vitaminer, proteiner og energi, i hvert fall de første månedene av sesongen. Etter hvert synker innholdet, samtidig er innholdet i gresset også veldig væravhengig. Står vi overfor en ny lang tørkeperiode som våren 2023 eller sommeren 2018, vil sukkerinnholdet i gresset øke, proteininnholdet synke og veksten bli nest i null.

Er sommeren mer normal, er imidlertid det viktigste å passe på at hesten din får i seg mineralene!

Forskning viser at gressets mineralinnhold synker kraftig, og dekker derfor ikke mineralbehovet i det hele tatt. Det er spesielt med mineraler som sink og selen vi ser problemene.

 

Vår anbefaling for en god beitesesong for din hest vil derfor være:

 • Start tilvenningen langsomt! Hestens tarmsystem og mikrobiomet bruker generelt 3 uker på tilvenning til nytt fôr, som bl. a friskt sommergress. Start med 10-15 minutter og øk så langsomt.
  • Blir gjødningen våt, så går det for hurtig – og du må redusere tilvenningsfarten

 

 • Gi den daglige mengden mineraler, og senere på sesongen også vitaminer.
  • Enten i form av et godt basisfôr, eller mer konsentrerte vitamin- og mineralprodukter
  • Vi anbefaler dessuten å gi tilmålt mengde til hvert individ, så du er sikker på at alle hestene får akkurat det de trenger.
  • Hvis du ikke kan klare daglig fôring, så er 4 ganger ukentlig normalt en god løsning. Husk imidlertid at de skal ha ukens behov dekket på disse 4 dagene.
   • Denne løsningen er ikke 100% optimal, fordi hesten vil skille ut de ekstra tildelte vanoppløselige vitaminene, men for en kortere periode kan det godt gå.

 

 • Vær kritisk, når du vurderer gressmengden og kvaliteten.
  • Vi opplever spesielt at det kniper på slutten av sesongen, eller i forbindelse med spesielle værforhold.
   • I så fall kan det være nødvendig å supplere beitet med godt grovfôr eller andre fiberprodukter, for å komplettere fôrplanen.

 

Vi anbefaler derfor en kombinasjon av SemperCube Nordic, Gemüse-Kräuter-Mineralien Nordic, Gemüse-Kräuter-SENSI-Mineralien Nordic og et fiberprodukt fra GlyxWiese Serien.

 

Er du i tvil om hva som passer til din hest? Så står vi til rådighet.

Kontakt oss enten direkte, eller fyll ut fôrplanskjemaet vårt, så vender vi tilbake hurtigst mulig.

Innkjøpskurv
Your cart is emptyTilbage til shop
Søk etter produkt eller artikkel
Hippolyt logo
Forhandlerinnlogging

Logg inn med dine innloggingsdetaljer under

Har du problemer – kontakt oss