Om St. Hippolyt

St. Hippolyt Nordic
Produkter til det nordiske markedet

Vi utvikler både basisprodukter og tilskudd tilpasset Nordiske forhold, i tillegg til spesialprodukter for hester med spesielle utfordringer.

OPPGAVE
Å fôre som naturen selv!

St. Hippolyt har gjort det til sin opgave å sørge for en bæredyktig, sunn og vital ernæring til hestene.

Hesten gir oss kraft, harmoni, ro og hele sin oppmerksomhet

Vårt ansvar er til gjengjeld å sørge for dens velbefinnende og tilfredsstille de grunnleggende behovene hos hesten. Her spiller ernæringen en spesielt viktig rolle.

St. Hippolyt har gjort det til sin oppgave, etter læresetningen «fôre som naturen selv» å utvikle, utforske og hele tiden tilpasse ernæringskonsepter til alle hestens livssituasjoner – alt sammen etter de nyeste vitenskapelige oppdagelser. Derfor arbeider det meget bredt sammensatte St. Hippolyt-Teamet bestående av veterinærer, biologer, agronomer og ernæringsterapeuter samt trenere i daglig dialog med hesteeiere, avlere, ryttere, dyrleger, forskere og andre eksperter fra hestesportens verden for at vår partner, hesten, skal kunne utfolde sin naturlige adferd.

Et harmonisk partnerskap er kjennetegnet ved å “gi og ta“. Som ernæringseksperter er vi alltid til rådighet og håper at vi har mulighet til å gi nettopp din hest noe „tilbake“

Hest og menneske - sterke partnere

Hest og menneske har alltid været tett forbundet. Tidligere ble hesten brukt som arbeidshest, mens i dag er den vår fritidspartner.

Hesten gir avslapping, glede, mosjon og balanse i hverdagen. Sunnhet, motivasjon og arbeids­lyst forteller mye om hestens generelle trivsel og har derfor også stor betydning for hesteeieren. En behovsoptimert fôring er forutsetningen for dette, og sikrer et vellykket partnerskap mellom hest og menneske, som sammen fører til suksess.

St. Hippolyt – Feeding like Nature

Fra naturens side har hesten mange forskjellige fødekilder som inneholder et stort spekter av næringsstoffer. Vi har gjort det til vår oppgave å levere denne variasjon og diversitet gjennom fôret vårt.

Biologer, dyrleger, agronomer, hesteeiere og oppdrettere arbeider tett sammen for å koble den siste forskning med ny innovasjon til et fôringskonsept der bæredyktighet sikrer hestens behovsbaserte og naturlige ernæring.

Våre kvalifiserte konsulenter hjelper deg med å velge det rette fôret.

St. Hippolyt
St. Hippolyt Danmark A/S ble grunnlagt i 2000 og eies af Ingerlise Kofoed

St. Hippolyt Danmarks A/S er et dansk aksjeselskap, stiftet pr. 01.06.2000. Selskapet eies av Ingerlise Kofod som også er selskapets direktør og daglige leder. Fra sentrallageret i Blåhøj syd for Brande distribueres fôret i Danmark, Norge, Sverige, Finland og på Færøyene gjennom et tett nettverk av individuelle forhandlere.

St. Hippolyt Danmark A/S streber etter å tilby bæredyktige produkter av høy kvalitet til hestefolket. I disse tider er det viktig at alle bidrar og at vi løfter i flokk!

St. Hippolyt Danmark A/S er enerepresentant i Norden for St. Hippolyt Mühle Ebert GmbH i Tyskland.

Bedrifsportrett av St. Hippolyts fôrmølle

Siden 1988 har Bernd Ebert ledet Mühle Ebert i Dielheim.  Møllen som er hovedkvarteret for St. Hippolyts fôrproduksjon.

–  Bernd Ebert satser på natur og bæredyktighet.

–  Råvarene dyrkes og høstes av lokale bønder på kontrakt.

– Strømmen produserer de selv.

– Takoverflatene er beplantet og blir vannet via et sinnrikt egenutviklet system. Plantene sørger ikke bare for støydemping (møllen ligger midt i Dielheim-landsbyen), de isolerer også mot både varme og kulde.

Da han I 1988 hadde modnet med ideen om å produsere den første hestemüslien på møllen i Dielheim, kunne han dog ikke ane det minste om at han allerede noen få år senere ville være en av de mest innovative hestefôrprodusentene.

St. Hippolyt – navnet er ensbetydende med en suksesshistorie.

Det finnes knapt en stall hvor man ikke finner et spann eller sekk fra St. Hippolyt. Tvert imot, disse fôrproduktene med sine lett gjenkjennbare mørkegrønne pakninger har i løpet av de siste 25 årene ikke bare erobret  fritidsrytterarenaen, men også turneringsrytterne og veddeløpsbransjen har sett nytten av dem . Bak merket står en mann, der familien sant nok alltid har hatt hester,  men som selv er sykkelrytter – Bernd Ebert. I mer enn 500 år har møllen ligget der i den lille byen Dielheim, 20 km fra Heidelberg, og i et helt århundre eid av familien Ebert. Bernd Eberts forfedre malte bøndenes korn, og kundene var overveiende bakerier. Men på 80’tallet var det slutt på de gode tidene for møllen.  Virksomheten var fullstendig foreldet og sjansen for å overleve var lik null. I 1988 trakk Bernd Eberts far seg tilbake og overlot driften til sønnen, som fortsetter å overraske oss med ideene sine.

Ny oppskrift på fôr til smågriser

Bernt Ebert er fagutdannet. Etter studiet i formiddelteknikk arbeidet han som produksjonsleder for tre møller i Sveits, leste samtidig økonomi og bedriftsledelse i tillegg til at han spesialiserte seg i formidler. Ikke til hester, men til svin og kaniner. En gammel tante hadde fortalt ham alt om krydderurter. ”Innblanding” av forskjellige krydderurter i smågrisforet viste seg å ha en positiv innflytelse på sunnhet og vekst hos dyrene – ”langt bedre, enn man hadde kunnet oppnå med antibiotika”, forklarer Bernd Ebert. Deretter begynte han først i det små, også å prøve seg med fôr med urter til hester. Forsøket førte umiddelbart til suksess. De kaldpressede krydderurtepellets ble bokstavelig talt revet ut av hendene på den unge bedriften. Det ble snakket mye om det. ”Vi klarte ikke produsere nok, fordi vi gikk tom for krydderurter”, forteller Bernd Ebert, som måtte finne en partner i bransjen til sin nye forretningside.

Behovet for krydderurter vokste igjen voldsomt da de utviklet müslien ”Struktur-E” (Energetikum) og satte igang med et mer målrettet salg av fôr til hester.

Müsli som hestefor – det hadde man lite kjennskap til i Tyskland, selv om det for lengst var blitt en stor artikkel på det britiske fôrmarkedet. ”Struktur-E” har siden gått sin seiersgang i staller over hele Tyskland”  Den store urtediversiteten og det høye innholdet av næringsstoffer kompletterte den vanlige havreforingen, og bidro til å spare på bruken av mineralfor. Det var noe som overbeviste rytterne og stallfolkene,” sier Ebert.

Andre nye produkter ble utviklet og i løpet av ganske få år hadde St. Hippolyt et komplett sortiment. Den neste ”bestselgeren” ble ”Irish Mash” – som mange ryttere gjerne bruker om vinteren som et lunt måltid til å fremme stoffskiftet og stimulere fordøyelsen hos hestene sine.

Krydderurter fra hele verden

Fortsatt er urtene særegen i alle St. Hippolyts produkter. Bernd Ebert henter derfor urter fra hele verden. Virksomheten i Dielheim er ved å sprenge alle grenser, og gårdene i omegnen brukes derfor også til mellomlager for tonnevis av korn og urter. Ellers er alt konsentrert på møllen og de tilstøtende bygningene. En egen forskningsavdeling under ledelse av biolog, prof. dr. Marycz (Universitet Breslau) og Bernd Ebert arbeider stadig med forbedring og justering av reseptene og blandingene, 18 maskinkonstruktører utvikler og bygger alle de tekniske løsningene til produksjonen. Enten det dreier seg om transportbånd, doseringsapparater, presser til pellets eller blandere – alt konstrueres og bygges av St. Hippolyt.

Livsstilssykdommer

Innen fôring av hester er mye forandret gjennom de siste år og tiår. Høy og havre er nok fortsatt der i basis, men for de fleste hesteholdere er det langt fra tilstrekkelig. Bern Ebert sier ”Hestene blir stadig eldre, det er kommet mange fremmede hesteraser, og det er ikke alle som i det lange løp kan klare seg på bare høy og havre.” Overvekt hos hestene ser han som et stort problem. ”Mange hester arbeider for lite og får for lite mosjon. De er alt for tykke, de lider simpelthen av livsstilssykdommer. Organismene deres blir overbelastet.” En fôrprodusent kan naturligvis ikke ha innflytelse på mosjonsfaktoren, men med tanke på belastende faktorer som mineralmangel, forstyrret pelsskifte, leddsykdommer, hovproblemer (forfangenhet), tilbøyelighet til kolikk, leversykdommer, magesår, soppinfeksjoner, sommereksem, sur stråle eller fordøyelsesforstyrrelser, kan lindres – og til dels hjelpes ved bruk av riktig ernæring –.
Medicineren Hippocrates (460-370 f.Kr.) sa:

”Deres føde skal være deres legemidler.”
Denne filosofien har St. Hippolyt gjort til sitt eget motto.

Blog
Av den 500 år gamle Møllen ser man nå bare rester I bygningens midterste del, men bekken renner fortsatt like ved siden av og under huset
Les også
Beskytt miljøet
Miljøriktig produksjon

Med eget kraftverk til produksjon av strøm og gjenvinning av overskuddsvarme på basis av biologiske råvarer, fremstilles St. Hippolyts fôrtyper fullstendig CO2 nøytralt. På denne måten gir alle kunder som kjøper Hippolyt fôr med hver eneste sekk et bidrag til å beskytte miljøet.

Aktuelt
nyeste viten på bloggen vår
Det er en hage i hestens mage!

En vakker hage, som er et vakkert syn for øyet, består av et enormt mangfold av blomster, busker, trær, stauder og mange andre planter i vakre farger, som alle må ha sin egen type næring og stell for å trives best mulig.

Les innlegg