Hefekultur
For god fordøyelse
Levende gjærkulturer kombinert med høyt tilgjengelige sporstoffer tilfører naturlige B-vitaminer og næringsstoffer som understøtter tyktarmsmikrobiomet og til oppbygning av et velfungerende tarmmiljø.
- levende gjærkulturer som forbedrer den fermentative fordøyelsen
- understøtter og fremmer målrettet tarmens mikrobiom
- ved fordøyelsesutfordringer og til en bedre råfiberutnyttelse
Vitaliteten sitter i tarmen
Mikrobiomet er betegnelsen for den totale mengden av alle mikroorganismene som finnes i og på kroppen. Begrepet tarmmikrobiom er det totale tarmsystemet, som består av milliarder av mikroorganismer. Dette følsomme systemet kan lett forstyrres ved et ensidig fôr eller fôr av dårlig kvalitet.
For å fremme veksten og kvaliteten av et velfungerende tarmmikrobiom anbefales tildeling av sporstoffer og levende gjærkulturer. Disse inngår nemlig i en aktiv symbiose med det naturlige tarmmikrobiomet, hvorved uønskede mikroorganismer undertrykkes.
I vår Hefekultur (som betyr gjærkultur) er høybiotilgjengelige mikronæringsstoffer til den enzymatiske fordøyelsen, kombinert med levende gjærkulturer til oppbygningen av tarmmikrobiomet. Effekten viser seg hurtig i veksten, og i den høyere kvaliteten av de «gode» tarmbakteriene.
Et harmonisk tarmmikrobiom gir mer effektiv fordøyelse av grovfôr og gress, hvilket øker absorbsjonen av nærings- og aktive stoffer i blodet.
Permanent tildeling av levende gjærkulturer og mikronæringsstoffer hever ernæringsnivået betydelig.
Hefekultur anbefales især til vanskelig fôrte (hard keepers), eldre hester ved fordøyelsesforstyrrelser, ved pelsskifte, for å øke hovvekst og ved spesielle krav hos sportshester, avlshopper og føll.