Himalayasaltsten
Naturprodukt med et stort utvalg av næringsstoffer
Det spesielle ved Himalayasalt er opprinnelsen. På grunn av klimaendringer tørket en del av urhavet ut for over 200 millioner år siden. Påfølgende forskyvninger presset saltet under jordoverflaten, hvor det nå er lagret i cirka 600-800 meter dype saltårer, beskyttet mot all dagens miljøforurensning.
- med naturlig jod
- brutt direkte ut av fjell
- fullstendig ubehandlet
Kjemisk er salt en forbindelse av en metal og et ikke-metal. Det mest kjente salt er kjøkkensalt (NaCl), som består av natrium (som metal) og klor (som ikke-metal). Kjøkkensalt kjennetegnes ved sin salte smak og hvite farve. Kjøkkensalt fremstilles ved denaturering gjennom en lang rekke industrielle prosesser og er noen ganger tilsatt kunstig jod. Etter ekstraksjon behandles og raffineres kjøkkensalt, så det er et 100 % ensidig, rent produkt. Klassisk salt til slikkesten gir derfor kun natrium og klor.
Vanlige salter til slikkesten oppløses først med vann og transporteres fra jordens dybder med pumper, deretter fordampes de, renses, raffineres og forsynes med kunstige tilsetningsstoffer såsom jod osv. i høyindustrielle anlegg, mens Himalayasaltet brytes i hele stykker.
Det er et absolutt naturprodukt med et stort utvalg av næringsstoffer. I Himalaya-stensalt finnes minst 84 forskjellige metaller og ikke-metaller i minst 200 forskjellige bindingsformer. Denne mineralsammensetningen tilsvarer “ursuppen”, urhavet, hvorfra alt liv er oppstått. Andelen av mineraler og sporstoffer i ur-saltet er mellom 2,5 % og 4 %, resten er rent alminnelig kjøkkensalt.
Visste du
at Himalayasalt sten er velegnet til utendørsbruk, da den er utrolig robust?