0 0,00 NOK
0 0,00 NOK
Sendes innen 2-4 arbeidsdager
Gratis fôrveiledning
Sikker betaling med kredittkort

De 3 beste tipsene hvis du mangler grovfôr

Med mindre avlinger av grovfôr, ser vi mot en vinter der vi trolig kommer til å mangle både høy og ensilage til hestene. Derfor vil vi gi deg 3 gode tips slik at du kan få det til å vare litt lenger, og dermed klare deg gjennom vinteren.

Tørken har rammet oss. Eller rettere sagt, den har truffet gresset, og det er viktig både for årets avling og for næringsinnholdet i fôret.

Flere steder har første slått gitt et skuffende resultat på bare 50% av det normale, og uten utsikt til nedbør av betydning, betyr tørken også et dårlig resultat for andre og eventuelt tredje slått.

I tillegg er første slått gjerne gjort på et tidspunkt da gresset var «stresset» på grunn av tørken, med høye sukkerinnhold som resultat. Men ta ikke sorgene på forskudd.  Resultatet får du ikke før analysen på grovfôret foreligger. Analysen er et viktig redskap som hjelper oss å avbalansere fôrplanen best mulig til nettopp dine hester.

 

Med mindre avlinger av grovfôr, ser vi mot en vinter der vi trolig kommer til å mangle både høy og ensilage til hestene. Derfor vil vi gi deg 3 gode tips slik at du kan få det til å vare litt lenger, og dermed klare deg gjennom vinteren.

1

La de hestene som tåler det beite ned de markene som ikke egner seg til å lage grovfôr av nå i sommer. La dem også beite så lenge som mulig. Da sparer du på nyhøstet fôr. Skulle hestene trenge litt ekstra på beitet, anbefales det å supplere med GlyxWiese Høcobs eller Pre Alpin Aspero.

2

Bytt ut deler av grovfôret ditt med halm eller gressfrøhalm av god hygienisk kvalitet. Forskning viser at opptil 30 % av grovfôret kan erstattes med halm uten at det gir problemer for hestens tarmsystem. Det kan også komme mange hester til gode i forhold til et ønsket vekttap, siden det også har en positiv innvirkning på det totale energiinnholdet i dietten.

3

Suppler grovfôret med andre fiberprodukter fra sekker. Her finnes mange forskjellige varianter. Vi tilbyr både fra AGROBS og St. Hippolyt GlyxWiese-serien, med et bredt spekter av produkter som kan erstatte grovfôret 1:1. I den forbindelse kan vi fortelle at den første avlingen av Glyx-Wiese-gressene har vært meget god siden Sør-Tyskland, der de dyrkes, har fått rikelig med vann i mai måned. I tillegg har St. Hippolyt flere tilgjengelige gressarealer i år enn tidligere, så vi regner ikke med problemer med tilførselen av disse produktene.

Er du i tvil om hvordan du best kan komme gjennom vinteren med grovfôret ditt, så kontakt oss gjerne for individuell og gratis rådgivning.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Innkjøpskurv
Your cart is emptyTilbage til shop
Søk etter produkt eller artikkel
Hippolyt logo
Forhandlerinnlogging

Logg inn med dine innloggingsdetaljer under

Har du problemer – kontakt oss