0 0,00 NOK
0 0,00 NOK
Sendes innen 2-4 arbeidsdager
Gratis fôrveiledning
Sikker betaling med kredittkort

Fórspiring – Innovativt hestefôr er fremtiden!

Alle råvarene går individuelt gjennom en spesiell og skånsom produksjonsprosess før de blir effektive i et av produktene. Kun omhyggelig fremstilte produkter kan øke hestens velvære.

St. Hippolyts produkter er unike både i utseende og sammensetning sammenlignet med alt annet på markedet. Strukturen til müsli, pellets eller de flytende produktene og den behagelige duften av de utsøkte urtene gjør dem til noe helt spesielt.

Men den egentlige hemmeligheten til produktenes effektivitet, ligger i de mange naturlige prosessene bak innholdet i fôrsekken, spannet eller flasken du holder i hånden. Du ser det ikke umiddelbart når du ser ned i sekken, men du merker det definitivt på hesten din etter kort tids bruk.

Alle råvarene går individuelt gjennom en spesiell og skånsom produksjonsprosess før de blir effektive i et av produktene. Kun omhyggelig fremstilte produkter kan øke hestens velvære.

 

En av prosessene som ligger bak, er fórspiringen av alt kornet vårt!

Fórspiring er en prosess som St. Hippolyt Mühle Ebert har brukt helt fra starten i 1988. En prosess som krever tid, plass og spesielle forhold i produksjonsanlegget for å få det beste kornproduktet. Prosessen tar 6 dager.

Produksjonen av hestefôret er derfor nøye planlagt, optimalt styrt og resulterer i et kvalitetshestefôr som hesten din elsker og som den trives med.

Men hva innebærer denne fórspiringen, og hvorfor velger St. Hippolyt å bruke ressurser på å sende kornråvarene gjennom denne prosessen?

 

Fórspiret korn, også kjent som spiret korn, oppstår når et frø begynner å spire og vokse slik det gjør når bonden sår det i åkeren. Spireprosessen forbedrer kornets næringsverdi og fordøyelighet betydelig.

 

For det første hjelper fórspiret korn med å forbedre hestens fordøyelse

Under spireprosessen aktiveres enzymer som gjør det lettere for hestens fordøyelsessystem å bryte ned kornet og ta opp næringsstoffene. Fórspiringen aktiverer og spalter fytinsyren i kornet, som hvis den ikke brytes ned før fôring, kan binde mineraler som sink og jern. Samtidig frigjør den et stort antall mineraler som fosfor, som er bundet til fytinsyren. Dette gir en mer effektiv utnyttelse av fôret, som igjen fører til bedre prestasjoner hos hesten.

I tillegg er forspirede korn rike på vitaminer, mineraler og antioksidanter. Under spireprosessen øker innholdet av viktige næringsstoffer som A, C og B vitaminer, noe som er avgjørende for hestens generelle helse og immunforsvar. Disse næringsstoffene spiller en avgjørende rolle for å opprettholde velfungerende hud- og hovkvalitet, styrke muskler og støtte fordøyelsessystemet.

 

En annen betydelig fordel med fórspiret korn er dets lavere stivelsesinnhold sammenlignet med uspiret korn

Stivelse er et komplekst karbohydrat som kan være vanskelig for hestens fordøyelsessystem å håndtere i store mengder. Ved å spire kornet reduseres stivelsesinnholdet fordi det omdannes til Beta-glukaner.  Det gjør det mer egnet for de hestene som trenger et lavere stivelseskosthold, som f.eks. hester med sensitiv fordøyelse eller stoffskifteproblemer. Samtidig støtter beta-glukaner immunsystemet svært effektivt.

 

Til slutt kan også fórspiret korn virke positivt på hestens oppførsel og humør

Den forbedrede næringsverdien og lettfordøyelige karakteren til det spirede kornet kan føre til en mer stabil energiutnyttelse hos hesten, noe som ofte gir roligere og mer balansert adferd. Dette kan være spesielt nyttig for nervøse eller stressede hester, som kan ha nytte av et mer avbalansert fôr.

 

Ved fórspiring utvikles kornet til en liten plante, og til sammen tar det 6 dager for kornet å gjennomgå denne prosessen før det lander i en fôrsekk til hesten din.

 

Ved å la kornet vårt gå gjennom denne ganske lange prosessen, kan vi få mest mulig ut av det naturen har å tilby, og dermed oppnå en svært effektiv effekt bare ved å la kornet utvikle seg.

Dette ser vi på som en klar fordel for både miljøet og hestens fordøyelse.

På denne måten oppfyller vi også vårt motto “Fôring som naturen”, naturen bearbeider råvarene til beste for hestens system og velvære.

 

Er du i tvil om hvilken St. Hippolyt fôrprodukter som passer din hest? Så ikke nøl med å kontakte oss for en fôrplan.

Du kan enten kontakte oss direkte eller fylle ut fôrplanskjemaet vårt på nettsiden, så kommer vi tilbake til deg innen en uke!

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Innkjøpskurv
Your cart is emptyTilbage til shop
Søk etter produkt eller artikkel
Hippolyt logo
Forhandlerinnlogging

Logg inn med dine innloggingsdetaljer under

Har du problemer – kontakt oss