0 0,00 NOK
0 0,00 NOK
Sendes innen 2-4 arbeidsdager
Gratis fôrveiledning
Sikker betaling med kredittkort

Hva gjør Marietidsel, kanel og peppermynte?

Å dykke ned i sammensetningen av hestefôr synes vi alltid er spennende!

Som oftest er det fokus på vitaminer/mineraler og grovfôret, som er det grunnleggende, og superviktig. De finnes dog en masse andre ingredienser/råvarer, som også har stor effekt på hestene. Effekter som kan være avgjørende for både trivsel og velvære.

I dag kikker vi litt nærmere på mariatistel, kanel og peppermynte.

 

Marietidsel
– er skjønn å se på, men stikker

Du har sikkert støtt på Mariatistel på marken – og bannet hvis du har kommet nær den. Den stikker fryktelig, men har en riktig flott lilla blomst.

Planten er en velsignelse å ha tross sitt stikkende ytre, da den har mange gode egenskaper når den inntas.

Frøene inneholder nemlig stoffet silymarin, som er kjent for sin rensende effekt av leveren

Hos hester ser vi spesielt god effekt hos de overvektige. Her jobber leveren stadig overtid på grunn av økte mengder avfallsstoffer fra stoffskiftet. Tistelen har også en god effekt for hester som har spist «feil» plante på beitet, og der leveren forsøker å uskadeliggjøre giften.

Du finner Mariatistel bl.a.  i GlucoGard, EquiGard og Equimeb Hepa.

 

Kanel

Hvem skulle kunne tro at det brune pulveret på risengrynsgrøten, kan hjelpe hester med fettdepoter?

Kanel gir ikke bare god smak, det har også et høyt innhold av calcium, jern, mangan og C-vitamin, likesom blodsukkeregulerende egenskaper.

Kanel inneholder stoffet «Methylhydroxy chalcone polymer» (MHCP), som gjør cellene mer sensitive overfor insulin. Dette er ytterst fordelaktig for hester med stofskifteproblemer.

Derfor bruker vi kanel i både GlucoGard og GlandoGard. Fordi den også er fordøyelsestimulerende for hester finner du den også i andre St. Hippolyt produkter.

 

Peppermynte

Peppermynte har en duft som de aller fleste kjenner igjen fra St. Hippolyts produkter.

Iblant får vi spørsmål om det er en duft vi har tilsatt, altså om den er kunstig tilsatt fôret.

Det har vi ikke!

Selve peppermynteplanten er i fôret.

Duften er så sterk fordi den skånsomme behandlingen vår av fôret gjør at planten beholde duften.

Vi bruker imidlertid ikke peppermynte bare på grunn av duften. Den har en lang rekke fordelaktige egenskaper for hesten.

For det første er det en urte som hestene elsker å spise, akkurat som du og jeg.  Den virker appetittstimulerende på hester, som kanskje av en eller annen grunn har mistet appetitten .

I tillegg har den et høyt C-vitamininnhold, som er en antioksidant, og hjelper derfor med å nøytralisere frie radikaler og dermed forhindre vevsskader.

Peppermynte er nok mest kjent for mentolinnholdet sitt. Mentol virker beroligende på tarm-muskulaturen og understøtter luftveiene, og er derfor en urte, som vi gjerne bruker i fordøyelses- og luftveisproduktene.

Peppermynte finner du derfor i GlyxWiese serien, Struktur-E, Mucolyt, NaturMüsli med urter og NaturMüsli SOLO.

 

Det er imidlertid viktig at du ikke bare tenker at individuelle ingredienser kan utgjøre forskjellen for hesten din. Det er viktig å fôre på en balansert måte, slik at de ulike ingrediensene støtter hverandre riktig og på en balansert måte. Derfor har vi satt sammen produktene med et bredt utvalg av ingredienser, som er nøye utvalgt og koordinert etter produktets effekt på hesten din.

 

Hvis du er i tvil om hvordan du best kan støtte hesten, vennligst kontakt oss for en mer detaljert prat om fôring.

Du kontakter ganske enkelt din lokale konsulent eller fyller ut vårt fôrplanskjema på nettsiden. Vi vil da kontakte deg innen en uke.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Insektspray – hva virker egentlig?

Ofte brukes en kombinasjon av ulike essensielle oljer som lavendel, citronella, sitroneukalyptus og tea tree olje. Det er imidlertid viktig å nevne at insektene bruker luktesansen, så avskrekkende midler vil ikke ha effekt på insekter som klegg, som ikke har luktesans.

Læs indlæg
Innkjøpskurv
Your cart is emptyTilbage til shop
Søk etter produkt eller artikkel
Hippolyt logo
Forhandlerinnlogging

Logg inn med dine innloggingsdetaljer under

Har du problemer – kontakt oss