0 0,00 NOK
0 0,00 NOK
Sendes innen 2-4 arbeidsdager
Gratis fôrveiledning
Sikker betaling med kredittkort

Hvordan fôres hester i flokk mest praktisk?

Vi anbefaler at du daglig gir vitaminer og mineraler individuelt til alle hester på sommergress. Dermed er du sikker på at alle hester får det den enkelte trenger.

Sommeren er i full gang, og vi ser herlige flokker av hester på frodige marker når vi kjører rundt. Det er et vakkert og harmonisk syn, og vanligvis er det også en lett måte å holde hest på.

Døgnbeite og sommergress betyr mye gratis mat i form av deilig gress, fri bevegelse, mange venner og ingen boks. Dette gjør at vi slipper å møkke, grovfôr må ikke veies, og vi slipper også å dra hester til og fra stallen morgen og kveld.

Men fôring kan også være vanskelig når hestene går ute i flokk. Som et minimum bør hestene få tildelt vitaminer og mineraler, fordi gresset ikke gir nok av disse næringsstoffene gjennom hele sommeren.

For å dekke energi- og proteinbehovet kan det også være behov for krybbefôr til noen av hestene. Men det avhenger mye av hesten og vekstsesongen.

Vi ønsker å fokusere på tildeling av vitaminer og mineraler til hester som går i flokk.

 

Vi anbefaler

at du daglig gir vitaminer og mineraler individuelt til alle hester på sommergress.

Dermed er du sikker på at alle hester får det den enkelte trenger.

Vår erfaring er at ikke alle hester fôrer seg selv i en «ta-selv-alternativ/godbitbalje». Noen får for mye, andre hester får for lite.

 

Ved å gi hestene mineralene individuelt, forsikrer du deg om at alle får det de trenger, og kan unngå gjengse mangelsymptomer i sommermånedene.

  • Tørre og sprukne høver
  • matt pels
  • Manglende energi

 

Og senere på året dårlig felling og pelssetning.

 

Men hvordan gjør du det i praksis?

Ta-selv-løsningen er selvfølgelig enkel, og krever minimalt fra din side.

Fôring fra bøtte kan være vanskelig, da hesteflokken ofte overfaller personen som kommer for å fôre.

Det kan imidlertid fungere ved å gjøre bøttene til muleposer, eller sette opp noen separate små fôrkasser i paddocken, slik at hestene står hver for seg ved fôring. Dette kan være spesielt fordelaktig dersom hestene trenger mer fôr enn bare vitaminer og mineraler. Med muleposene på hodet vil den enkelte hest ganske enkelt ta med seg bøtta hvis en annen hest kommer nær den.

Men det er også løsningen med å gi vitamin og mineraltilskuddet i «godbit form»! Her gis vitamin- og mineraltilskuddet lett fra hånden og de enkelte hestene får kjapt og enkelt sitt daglige tilskudd.

Ta for eksempel en titt på vår SemperCube Nordic, som er laget nettopp til dette formålet. Etter den siste oppdateringen våren 2024, kan produktet nå både brukes både til hester som går på kraftig sommergress og dem på nedgnagd gress.

 

Du skal bare passe på, hvilke mengder hestene får!

Hvis det ikke er én person som fôrer hele flokken på en gang, men den enkelte eier? Så vil det være lettest å ta hesten ut av beitet for å fôre. Det kan være i forbindelse med den daglige ridetur/stell eller pleie.

 

Neste spørsmål:

Trenger hestene å få mineraler hver dag?

Svaret er: Ja!

Hvis ønsker hesten din det beste!

 

Noen vitaminer og mineraler er ikke depotnæringsstoffer. Det gjelder f. eks B-vitamin. Det betyr at hesten ikke lagrer det til senere bruk og derfor trenger å få det daglig.

Men, for en kortere periode når du ikke kan gi hver dag? Som i forbindelse med sommerferie. Så anbefaler vi å dele ukemengden på de dagene du faktisk kan gi. Men bemerk, det er ikke en holdbar løsning i lengden.

 

Er du i tvil om hvordan du best kan gripe denne an utfordringen? Da hjelper vi deg gjerne!

Bare kontakt din lokale konsulent eller fyll ut vårt fôrplanskjema på nettsiden, så kommer vi tilbake til deg så snart som mulig!

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Insektspray – hva virker egentlig?

Ofte brukes en kombinasjon av ulike essensielle oljer som lavendel, citronella, sitroneukalyptus og tea tree olje. Det er imidlertid viktig å nevne at insektene bruker luktesansen, så avskrekkende midler vil ikke ha effekt på insekter som klegg, som ikke har luktesans.

Læs indlæg
Innkjøpskurv
Your cart is emptyTilbage til shop
Søk etter produkt eller artikkel
Hippolyt logo
Forhandlerinnlogging

Logg inn med dine innloggingsdetaljer under

Har du problemer – kontakt oss