0 0,00 NOK
0 0,00 NOK
Sendes innen 2-4 arbeidsdager
Gratis fôrveiledning
Sikker betaling med kredittkort

Naturlig hestefôr er nøkkelen til en sunn tarm og perfekt prestasjon!

I den moderne verden er hester ofte utsatt for mange unaturlige og stressende forhold, og da er det viktig å vende seg til naturlige løsninger, spesielt når det gjelder fôret.

Å opprettholde en sunn tarm hos hester er avgjørende for deres generelle velvære og prestasjoner.

Vi har skrevet og sagt dette utallige ganger, men vi gjentar gjerne, fordi det er det mest avgjørende for hesten, og dermed funksjonen.

I den moderne verden er hester ofte utsatt for mange unaturlige og stressende forhold, og da er det viktig å vende seg til naturlige løsninger, spesielt når det gjelder fôret.

Naturlig hestefôr kan derfor være den avgjørende faktoren som ikke bare støtter en sunn tarm, men også adresserer de skadelige effektene av unaturlige forhold.

 

Hvorfor er en sunn tarm så viktig?

Hestens tarm og mikrobiomet her er hjertet i hestens helse. En sunn tarm gir for det første effektiv fordøyelse og absorpsjon av næringsstoffer, som protein, mineraler og vitaminer. Men tarmen inneholder også 70 % av selve immunforsvaret, dette med en kombinasjon av mikrobiomet som produserer slim og aktive celler fra immunsystemet, som holdes intakt med næringsstoffene hesten inntar.

Når tarmen ikke fungerer optimalt, kan det føre til en rekke utfordringer som fordøyelsesbesvær, vekttap, nedsatt prestasjon, næringsmangel og svekket immunforsvar.

 

Utfordringer med unaturlige forhold

Moderne hester lever ofte under unaturlige forhold, der de utsettes for stress i forbindelse med trening, ridning, transport og konkurranse, fôrbegrensinger og begrenset bevegelsesfrihet. Disse faktorene kan bidra til ulike ubalanser i tarmmikrobiomet og fordøyelsessystemet som helhet. Bare tenk på hesten som slipper en bløt klatt på transporten. Fôr som inneholder mye stivelse og sukker, samt mangel på fiber, kan forverre disse utfordringene og føre til ubalanse i tarmen og andre steder i kroppen. Det er for eksempel ikke uvanlig at vi ser at hester med ubalanser i tarmen har større tendens til hudproblemer, ubalanse i immunforsvaret og overvekt.

I tillegg kan unaturlige forhold også inkludere overdreven bruk av medisiner som antibiotika og ormemidler, noe som kan forstyrre den naturlige tarmfloraen og føre til resistens. Alt dette understreker behovet for å vende seg mot en mer naturlig tilnærming til hestehold og ernæring.

 

Hvordan naturlig hestefôr hjelper

Naturlig hestefôr fokuserer på å imitere hestens naturlige valg av fôr, samt bearbeide råvarene via naturens egne prosesser.

Dette innebærer å tilby fôr som er rikt på fiber, lite stivelse og sukker og fritt for unaturlige tilsetningsstoffer og konserveringsmidler.

En naturlig fôring kan derfor omfatte tilgang på gress, tilstrekkelig grovfôr, som høy eller ensilage i god kvalitet med stort mangfold, og i tillegg et naturlig krybbefôr, som tilfører det fiberfôret ikke inneholder til hesten.

Høyt fiberinnhold

Fiber er avgjørende for sunn tarmfunksjon hos hester. Det fremmer passasjen av fôr gjennom fordøyelsessystemet, stimulerer avføring og fremmer veksten av det viktige tarmmikrobiomet. Naturlig hestefôr, som er fiberrik, med svært stort mangfold, det vil si fra mange forskjellige planter, kan bidra til å opprettholde en sunn tarmflora og forebygge fordøyelsesproblemer.

 

Lavt stivelses- og sukkerinnhold

Overdrevent inntak av stivelse og sukker kan forstyrre pH-balansen i tarmen og føre til fordøyelsesproblemer. Naturlig hestefôr med lite stivelse og sukker reduserer risikoen for disse problemene og gir en mer stabil energikilde for hesten.

 

Fri for unaturlige tilsetningsstoffer

Mange kommersielle hestefôrprodukter inneholder unaturlige tilsetningsstoffer, fargestoffer og konserveringsmidler som kan være skadelige for tarmhelsen. Naturlig hestefôr unngår disse ingrediensene og gir et renere og mer naturlig alternativ.

 

Tarmflorastøtte

Naturlig hestefôr kan også inneholde probiotiske og prebiotiske ingredienser som støtter veksten av gunstige tarmbakterier og opprettholder en sunn tarmflora. Dette er spesielt viktig etter perioder med medisinsk behandling hvor tarmfloraen kan ha blitt forstyrret.

 


Konklusjon

Å opprettholde en sunn tarm hos hester er avgjørende for deres generelle helse og velvære. I en verden hvor hester ofte utsettes for unaturlige forhold og stress, er det viktig å vende seg til naturlige løsninger, spesielt når det gjelder fôret. Naturlig hestefôr med mye fiber, lite stivelse og sukker og uten unaturlige tilsetningsstoffer kan være nøkkelen til å oppnå og opprettholde en sunn tarm. Ved å prioritere en sunn tarm kan vi hjelpe hestene våre til å trives og yte sitt beste, hver dag.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Innkjøpskurv
Your cart is emptyTilbage til shop
Søk etter produkt eller artikkel
Søk
Hippolyt logo
Forhandlerinnlogging

Logg inn med dine innloggingsdetaljer under

Har du problemer – kontakt oss