0 0,00 NOK
0 0,00 NOK
Sendes innen 2-4 arbeidsdager
Gratis fôrveiledning
Sikker betaling med kredittkort

St. Hippolyt LIQUIDs med liposomal innkapsling

Fullspektret omdannelse av planter - I tillegg til vitaminer og mineraler gjøres naturlige plantestoffer også mer tilgengelige ved å åpne plantecelleveggene ved hjelp av en metode kalt kavitasjon, der man med trykk frigir plantestoffene. De helsebringende egenskapene ved f. eks urter og krydderier utnyttes bedre, og plantestoffene brukes på en ressursbesparende måte.

Liposomal innkapsling eller micellisering og fullspektret omdannelse

St. Hippolyt® LIQUIDs er innovative og særdeles effektive flytende produkter. Essensielle mikronæringsstoffer som sporstoffer, vitaminer eller sekundære plantestoffer innkapsles liposomalt eller micelliseres, så de kommer beskyttet og uskadet frem til bestemmelsesstedet i kroppen. Ved hjelp av nanodispersjon fremstilles flytende produkter, nanoemulsjoner, med stabile liposomer eller miceller, der næringsstoffene er innkapslet.

Med denne forbehandlingen oppnås en langt høyere effektivitet av det respektive næringsstoffet, fordi både biotilgjengelighet og absorpsjonshastighet blir mange ganger høyere.

Effektiviteten av produktene våre når dermed et helt nyt nivå.

 

Fordelene ved LIQUID næringsstoffer:

  • øket biotilgjengelighet og absorpsjonshastighet
  • lettere opptak gjennom slimhinnene
  • næringsstoffene er beskyttet mot nedbrytning i maven
  • bedre utnyttelse av verdifulle plantestoffer
  • øket effektivitet med lavere dosering av næringsstoffer

 

Fosfolipid

 

Lipiddobbeltlag fra en cellemembran

 

Hva er liposomer og miceller?

Miceller og liposomer er dannet av lipidlag, som hovedsakelig består av fosfolipider.

Fosfolipider har en fettelskende hale og et vannelskende hode. De inngår bl.a. i cellemembraner som et beskyttende dobbeltlag.

Micelle

 

En micelle er kuleformet og består av et enkelt lag fosfolipider, der de vannelskende hodene peker utover mot mediet, og halene peker innover.

Miceller kan transportere fettoppløselige stoffer i vannholdig miljø.

 

Liposom

 

Et liposom er en vesikkel (en liten blære) som består av et dobbelt lag av fosfolipider med et hulrom i midten – en kjerne – der vannoppløselige stoffer kan transporteres.

Ved hjelp av liposomer kan for eksempel vannoppløselige mikronæringsstoffer kapsles inn, slik at de er beskyttet mot nedbrytning under fordøyelsen, og bedre opptas av kroppens egne celler.

Et liposom inneholder altså en vanndråpe med mikronæringsstoffet, som er beskyttet mot omgivelsene, for det meste vannholdig medium.

Liposomer har en diameter på fra 20 nanometer (nm) til noen få mikrometer (µm) – hvilket svarer til 0,02-0,1 mm eller 100-1.000 ganger mindre enn et hårstrås diameter.

 

Det finnes forskjellige typer liposomer som er klassifisert etter størrelse og antall indre celler. Det er f.eks mulig å skille mellom såkalt “unilamellare” (med én celle) og “multilamellare” (med flere celler i samme liposom) strukturer.

 

Funksjonen av nanoemulsjoner

Ubeskyttet næringsstoff (her zink) i et proteinkompleks sammenlignet med et beskyttet næringsstoff i et liposom, hvor en mye større mengde opptas

 

Arbeidsprinsippet for nanoemulsjoner

Her ses hvordan næringsstoffene tas opp i cellen på to forskjellige måter: fusjon og endocytose. På begge måter opptas alle mikronæringsstoffene enkelt av cellen

 

 

Biotilgjengeligheten øker mange ganger

Fordi fordøyelseskanalene og blodkarene er vannholdige miljø, transporteres stoffer som krever fett under fordøyelsen i en naturlig biokjemisk prosess – kalt micellisering – der de blir “innkapslet” i stabile miceller. Vannoppløselige stoffer «pakkes inn» i liposomer ved liposomal innkapsling, og beskyttes dermed mot nedbrytning.

St. Hippolyt® bruker kroppens egne prinsipper for å gjøre mikronæringsstoffer såsom sporstoffer, vitaminer eller sekundære plantestoffer lettere å transportere eller for å forbedre eller fremskynde absorpsjon. Samtidig beskyttes næringsstoffene mot nedbrytning. Det strukturelle forholdet mellom liposomer, miceller og kroppscellenes membran letter absorpsjonen av transportvesiklene (blærene med næringsstoff) inn i cellen, ved hjelp av endocytose (absorpsjon gjennom cellemembranen), uten at det trengs membranbundne transportproteiner og energi.

 

 

Nanodispersjon

Liposomer og miceller varierer i størrelse. Ved hjelp av en innovativ prosess (nanodispersjon) omdannes miceller og liposomer til mikroskopiske dråper. Jo mindre liposomet eller micellen er, jo mer stabil er transportvesikkelen, og jo høyere er effekten av det innkapslede mikronæringsstoffet. Dermed økes biotilgjengeligheten enda mer.

 

Fullspektret omdannelse av planter

I tillegg til vitaminer og mineraler gjøres naturlige plantestoffer også mer tilgengelige ved å åpne plantecelleveggene ved hjelp av en metode kalt kavitasjon, der man med trykk frigir plantestoffene. De helsebringende egenskapene ved f. eks urter og krydderier utnyttes bedre, og plantestoffene brukes på en ressursbesparende måte.

 

Spar på ressursene – for miljøets skyld

Den enormt økte biotilgjengeligheten, den hurtige absorpsjon, og den sikre effektivitet av St. Hippolyt® LIQUIDs gir os mulighet for å spare på planetens verdifulle ressurser. Vi oppnår den høyest mulige fysiske effektivitet og kan derfor redusere forbruket. Mottoet vårt «Feeding like nature»® ,krever også at vi behandler naturen og miljøet ansvarlig. Dette Liquids-tiltaket er enda et ressursbesparende initiativ.

 

Optimalisering og videreutvikling av produktene våre

Effektiviteten av gjennomprøvede produkter som Hesta Plus®-serien, Makor® og en rekke andre produkter stiger enormt gjennom liposom innkapsling og micellisering.

St. Hippolyt®-produktserien omfatter med liquid-produktene innovative produkter, som understøtter stoffskiftet, organfunksjoner, nerverobustheten og evnen til å yte ekstremt effektivt.

Underskudd på tilførsel av mikronæringsstoffer, etablerte mangler og et høyere behov for mikronæringsstoffer på grunn av helseproblemer kan kompenseres enda raskere med nye St. Hippolyt® LIQUIDs.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Insektspray – hva virker egentlig?

Ofte brukes en kombinasjon av ulike essensielle oljer som lavendel, citronella, sitroneukalyptus og tea tree olje. Det er imidlertid viktig å nevne at insektene bruker luktesansen, så avskrekkende midler vil ikke ha effekt på insekter som klegg, som ikke har luktesans.

Læs indlæg
Innkjøpskurv
Your cart is emptyTilbage til shop
Søk etter produkt eller artikkel
Hippolyt logo
Forhandlerinnlogging

Logg inn med dine innloggingsdetaljer under

Har du problemer – kontakt oss