0 0,00 NOK
0 0,00 NOK
Sendes innen 2-4 arbeidsdager
Gratis fôrveiledning
Sikker betaling med kredittkort

St. Hippolyt’s råvarebehandling – fermentering

Alle individuelle råvarer går gjennom en spesiell og skånsom produksjonsprosess før de blir virksomme i et av produktene. Bare omhyggelig produserte produkter kan fremme hestens velvære.

St. Hippolyts produkter er unike både i sammensetning og utseende sammenlignet med alt annet på markedet. Strukturen til müsli, pellets eller de flytende produktene og den behagelige duften av de utsøkte urtene gjør dem til noe helt spesielt.

Men den virkelige hemmeligheten bak produktenes effektivitet ligger i de mange naturlige prosessene bak fôrsekken du bærer på. Du ser det ikke umiddelbart når du kikker ned i sekken, men du merker det definitivt etter kort tids bruk.

Alle individuelle råvarer går gjennom en spesiell og skånsom produksjonsprosess før de blir virksomme i et av produktene. Bare omhyggelig produserte produkter kan fremme hestens velvære.

 

Fermentering av korn, gulerøtter og andre råvarer!

Optimal tilførsel av energigivende og aktive næringsstoffer gjør hesten nervefast, spenstig og i stand til å prestere på høyeste nivå.

Før bearbeidingen av råvarene, ut fra hestens behov, og på en miljøvennlig måte, går de alle gjennom en detaljert kvalitetsvurdering. Hvis du ikke starter med topp kvalitet, er heller ikke sluttproduktet topp kvalitet. Derfor har St. Hippolyt også stort fokus på produksjonen av råvarene, men mer om dette i en senere artikkel.

St. Helt fra starten har Hippolyt fokusert på nye og innovative bearbeidingsmetoder, som ved hjelp av naturens egne foredlingsprosesser gjør fôret enormt fordøyelig og fysiologisk effektivt – «Fôring som naturen» når dermed nye høyder og er mye mer enn bare fôring med artsriktige råvarer.

Kornet som brukes i fôrproduktene blir først nøye renset og vasket. Smuss som sitter fast i kjernen fjernes, slik at råvaren får matvarekvalitet.

«Livsprosessene» som «ligger i dvale» i det tørre kornet, vekkes til live når det sveller, og dermed starter fórspiringen. Dette skaper enzymaktive næringsstoffer, og kornet blir mer tilgjengelig for hestens delikate fordøyelsessystem.

Under denne fórspiringen starter en omdannelse av kornets stivelse. Dette betyr at når stivelsen omdannes til glukose i tynntarmen, frigjøres den langsommere. Effekten av dette er en svært beskjeden økning i blodsukkeret fordi insulinfrigjøringen er moderat.

Samtidig omdannes en del av kornets stivelse til Beta-glukaner som fungerer som fiber i stedet for stivelse, og dermed fordøyes i hestens baktarm. Det gir et sunt kornråstoff som kan stimulere mikrobiomet i baktarmen og støtte immunforsvaret.

 

Etter fórspiringen blir kornet hydrotermisk limt og rullet før det ristes. En spesiell prosess som frigjør de naturlige aromaene som gir en unik smaksopplevelse. Hele prosessen sikrer absolutt høyeste kvaliteten på de svært velsmakende kornflakene.

Etterpå brukes melkesyregjærede gulrøtter som topping på kornblandingen, fordi fermenterte gulrøtter har en gunstig effekt på hestens tarmflora og immunforsvar.

 

De fermenterte gulrøttene er anaerobt gjæret – dvs. i redusert gjæringsmiljø uten oksygen. Vi skaper dette miljøet gjennom anaerob gjæring med naturlige melkesyrebakterier på overflaten av gulrøttene.

De fermenterte gulrøttene fortsetter fermenteringen av kornet, og her omdannes stivelse til kortkjedede fettsyrer. Dette er stabil energi som er helt uavhengig av insulin. Stoffskifte- og prestasjonsproblemer på grunn av for rask blodsukkerstigning og påfølgende kraftig fall i blodsukkernivået, kan derfor forebygges med dette nå lavglykemiske fôret.

«Toppingen» med gulrotfermentat gir også kornråvarene våre en bedre tekstur og smak.

På denne måten er det mulig å gi en smakfull kornrasjon med Glyx-faktor. Og fôret er lavglykemisk, fordi stivelses- og sukkerinnholdet reduseres via fórspiring og gjæring. Det gir hesten et forbedret stoffskifte og sikrer et balansert blodsukkernivå.

Slik skapes et fiberrikt fôr som støtter tarmfloraen og som styrker hestenes motstand gjennom antioksidantpotensialet til karotenoidene som finnes. Gulrøtter er også rike på fiber, kalium, jern, sink og bor. De inneholder også betydelige mengder karotenoider (100-200 mg/kg), tokoferoler, nikotinamid, B-vitaminer og polyfenoler og har dermed betydelig antioksidantpotensial.

Hele denne prosessen tar et sted mellom 4 og 6 dager, og hvert eneste korn forvandles faktisk til en liten plante,

  • som er naturlig ernæring for din hest
  • som inneholder mange gunstige næringsstoffer
  • som ikke forstyrrer et stabilt stoffskifte

 

Hvilke ekstra fordeler gir dette?

Plante- og gjærenzymene som aktiveres under spiringen bidrar effektivt til tynntarmens fordøyelse av stivelse, protein og fett i den totale fôrrasjonen. Dermed tar organismen opp en høyere andel av fôrets hovednæringsstoffer – noe som gjør det mulig å spare på krybbefôret.

Jo mindre kraftfôrmengde, jo mer naturlig fôring kan vi tilby hesten.

Med utviklinger som dette, innehar St. Hippolyt en ledende posisjon innen naturorientert næringsteknologi – revolusjonerende og likevel naturlig – for velfungerende og robuste hester.

Du ser disse produksjonsmetodene på etikettene våre. Etter hver korningrediens, inkludert det nyeste initiativet som er riskli, har vi skrevet «melkesyregjæret» for å gjøre deg oppmerksom på de helt spesielle egenskapene til råvaren som produktet er laget av.

 

Er du i tvil om en sammensetning eller betydningen av det vi skriver, ta kontakt med oss ​​så forklarer vi gjerne de kanskje noe omfattende og kompliserte, om enn naturbaserte produksjonsmetodene som gjør fôret unikt og effektivt.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Insektspray – hva virker egentlig?

Ofte brukes en kombinasjon av ulike essensielle oljer som lavendel, citronella, sitroneukalyptus og tea tree olje. Det er imidlertid viktig å nevne at insektene bruker luktesansen, så avskrekkende midler vil ikke ha effekt på insekter som klegg, som ikke har luktesans.

Læs indlæg
Innkjøpskurv
Your cart is emptyTilbage til shop
Søk etter produkt eller artikkel
Hippolyt logo
Forhandlerinnlogging

Logg inn med dine innloggingsdetaljer under

Har du problemer – kontakt oss