0 0,00 NOK
0 0,00 NOK
Sendes innen 2-4 arbeidsdager
Gratis fôrveiledning
Sikker betaling med kredittkort

7 grunner til at GlucoGard virker så godt på hestens insulinstofskifte!

Den første ingrediensen er ølgjær, etterfulgt av et bredt utvalg av urter, geitvikke, blåbærblader, mjødurt, mariatistel, bukkehornkløverfrø, anis, fennikel, kanel og artisjokker. Og vi glemmer ikke de viktige eteriske oljene fra linfrø og solsikke – koldpresset selvfølgelig!

Vi har egentlig lovet oss selv at våre nyhetsbrev og blogposter ikke skal handle om produktene våre, men mer om fôring av våre fantastiske hester.

GlucoGard er imidlertid et produkt som vi er utrolig stolt av, og har gjennom årene sett enormt gode resultater fra. Samtidig er det et produkt som det ligger mye forskning bak.

Men grunnen til at GlucoGard fungerer så effektivt er selvfølgelig innholdet!

Det spenner vidt fra urter til mineraler, vitaminer og sekundære plantestoffer!

Den første ingrediensen er ølgjær, etterfulgt av et bredt utvalg av urter, geitvikke, blåbærblader, mjødurt, mariatistel, bukkehornkløverfrø, anis, fennikel, kanel og artisjokker. Og vi glemmer ikke de viktige eteriske oljene fra linfrø og solsikke – koldpresset selvfølgelig!

I tillegg er GlucoGard supplert med mineraler som sink og magnesium i organisk form og vitaminer som vitamin B og vitamin E i naturlig form. Alt sammen en kombinasjon av ingredienser og næringsstoffer som er utviklet for hester med ubalanse i blod- og sukkerstoffskiftet!

 

 

Ølgjær

er også kjent som Saccharomyces cerevisiae, og er en type gjær som ofte brukes som kosttilskudd til et bredt spekter av husdyr, inkl. hester, på grunn av sine ernæringsmessige egenskaper.

Ølgjær er en råvare som inneholder ulike næringsstoffer, inkludert proteiner, B-vitaminer (B1, B2, B3, B5, B6, B9 og B12), mineraler som selen, sink og krom samt en rekke aminosyrer.

Alle disse næringsstoffene har en sentral rolle i hestens forbrenning. Selen er for eksempel en viktig antioksidant som bidrar til å beskytte kroppens celler, f. eks i høvene, mens sink er spesielt viktig for immunforsvaret, insulinmetabolismen og huden.

 

Sink

brukes VIRKELIG mange steder i kroppen av en lang rekke enzymer. Faktisk er sink en del av nærmere 200 enzymer, og det er derfor et veldig viktig mineral, selv om hesten ikke trenger særlig mye per dag av det.

Det er først og fremst i protein- og karbohydratmetabolismen at sink konsumeres. Den største andelen av den totale sinkmengden i hestekroppen finner du i høvene.

Studier har vist at et sinkunderskudd kan føre til redusert nivå av insulin i blodet, og dermed redusere hestens toleranse for karbohydrater. Samtidig øker eventuell insulinresistens i vevet.

 

Krom

er et mineral som hesten kun trenger i små mengder daglig, uten at det er satt noen grense for mengde.

Det betyr imidlertid ikke at mineralet ikke er viktig for hesten, for det er det absolutt!

Det som gjør krom interessant, og som gir økt interesse når vi snakker om hest, er at mineralet hjelper kroppen til å utnytte karbohydrater og fett fra fôret.

Det betyr blant annet at krom gjør insulinet i hestekroppen mer effektivt i oppgaven med å flytte blodsukkeret fra blodet til cellene.

 

Geitvikke

er en flerårig busk, med hule stengler og vakre blå blomster. Du finner den hovedsakelig i fuktige enger og roten ser ut som en rødbete.

Det spesielle med denne vakre planten er at den inneholder et stort antall sekundære plantestoffer som alkaloider, glykosider, saponiner, tanniner og bitterstoffer.

Alle disse sekundære stoffene gir planten fantastiske egenskaper for å støtte hestens insulinmetabolisme og dermed bidra til å fremme opptaket av glukose i cellene. Noen eksperimenter har til og med vist at det kan hemme opptaket av sukker i tarmen!

 

Bukkehornsfrø

er særdeles nærende med 8% oljeinnhold, med 20% protein. Men det er også vitaminer som A, B, C og E i frøene. Det store innholdet av gode gunstige slimstoffer skal heller ikke glemmes, ca. 20-45% i frøene.

Det spesielle er imidlertid at frøene inneholder saponiner foruten en masse andre bitterstoffer og flavonoider. Saponinene er især spennende, siden de har vist seg å virke positivt på hestens blodsukkerstoffskifte.

 

Mariatistelfrø

inneholder stoffet silymarin, som er kjent for sine leverrensende egenskaper.

Vi ser her en spesielt gunstig effekt hos overvektige hester, da leveren på disse typisk er overarbeidet på grunn av økt mengde avfallsstoffer fra fettvevet.

 

B-vitaminer

er mange forskjellige, som alle i et eller annet omfang inngår i energistofskiftet. Altså omsetningen av fett/kullhydrat til energi i cellen. Derfor er de også viktige for den overvektige hest som skal slankes. Spesielt er det B1- og B2-vitamin som brukes i hestens energistofskifte.

 

Dermed har vi listet opp 7 forskjellige gode grunner til hvorfor GlucoGard er så effektiv. Som du kan se er det kombinasjonen, og den spesifikke balansen av næringsstoffene som virker!

Er du i tvil om GlucoGard kan utgjøre en forskjell for din hest? Eller vil du gjerne lese om forskning bak produktet? Så kontakt os endelig for en nærmere prat eller be om å få tilsendt forsøkene.

Du kontakter oss bare direkte eller fyller ut fôrplanskjemaet på nettsiden.

 

Kilder

https://sund-forskning.dk/artikler/galega-officinalis/

Equine Applied and Clinical nutrition, Raymon Geor, Patricia Harris, Menfred, Coenen, 2013,

https://pchorse.se/index.php/da/articles/microminerales/zinc

https://thehorse.com/19784/trace-mineral-basics-zinc-and-copper/

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Innkjøpskurv
Your cart is emptyTilbage til shop
Søk etter produkt eller artikkel
Hippolyt logo
Forhandlerinnlogging

Logg inn med dine innloggingsdetaljer under

Har du problemer – kontakt oss