Beskytt miljøet

Vår fokus er på miljøvennlig produksjon

Bæredyktig energi

Fornybare råvarer leverer CO2-nøytral energi til produksjonen av fôr fra St. Hippolyt.   St. Hippolyt Møllen er uavhengig av varierende energipriser og fossilt drivstoff. Et spesielt designet biomassekraftverk lager elektrisitet, damp og termisk energi samtidig, og har en samlet effektivitet på 90%. Varmen som genereres av kraftverket brukes til forarbeiding av kornet, og til oppvarming av administrasjonsbygg og omkringliggende boliger.  Hver gang du kjøper et produkt fra St. Hippolyt bidrar du aktivt til miljøbeskyttelse.

Regionale og vitale råvarer

Hos St. Hippolyt prioriteres råvarer og ingredienser av høy kvalitet og bæredyktig produksjon.  Det oppnås hovedsakelig ved at lokale bønder dyrker råvarene på kontrakt. Den personlige dialogen med dem er viktig for å kunne garantere høy og stabil kvalitet.

For å fremme den høye kvaliteten, dyrker de lokale bøndene også i tillegg til korn (bygg, mais og havre) også solsikker og spesielle avlinger som hirse, linfrø, bygg- og hvetegress, soya og andre belgplanter.

Vegetabilske grønnsaker, som gulerøtter, – som brukes til å «coate» alle kornflak er også hentet fra tilstøtende marker. Vi får også regionale GMO-frie soyabønner som brukes som en proteinkilde av høy kvalitet.

Den geografiske nærheten og den stadige dialogen med bøndene våre, gjør det mulig for oss å garantere et spesielt økologisk orientert utvalg av fôringredienser. Fôret vårt er ikke økologisk merket, men i de tilfelle der det gir mening og er bæredyktig, følges de økologiske prinsippene.

Den regionale kontraktdyrkningen gjør det altså mulig å målrettet påvirke råvareproduksjonen – og vi legger stor vekt på at våre råvarer kun utsettes for et minimum av kjemiske stoffer. På denne måten beskyttes de dyrkede områdene og det medfører stor diversitet som gavner både hesten og miljøet.

 

Lokal dyrkning på kontrakt betyr

Dessuten kombinerer vi råvarene våre med utelukkende naturlige konserveringsmidler, som f.eks edikk.

St. Hippolyt konseptet

Næringsrike råvarer fra naturen sikrer omfattende næringsforsyning til hesten din. Det er derfor viktig for oss at råvarene beholder næringsverdien sin gjennom hele produksjonen – Feeding like nature.

Pellets
Alle våre pellets og oljer koldpresses i temperatur under 40 ° C,  for å beskytte vitaminer, fettsyrer og enzymer.

Glyx-faktor
Takket være Glyx-faktoren holdes stivelse og sukkerinnhold i alle produktene våre moderate. I den spesielle Glyx-serien er produktene våre også melasse-, gluten- og kornfri. I Glyx-serien er dessuten også alle produktene lav glykemiske, noe som betyr at de har liten påvirkning på blodsukkeret.

GMO-fri
Vi kan forsikre deg om at vi ikke bruker genetisk modifiserte råvarer i produktene våre. Det kan dog aldri fullstendig utelukkes at miljøpåvirkninger som vind, regn, fugler eller insekter kan spre genetisk modifiserte organismer til kornåkrer og dyrkede områder og på den måten bli en del av råmaterialene. Altså på grunn av «naturlig miljøforurensing». Vi er forpliktet til å ha GMO-frie produkter.

Forskning & utvikling
Vi utfører forskning og utvikling på høyeste nivå. Vårt internasjonale team av forskere, ingeniører og veterinærer videreutvikler produktene våre i dialog med hesteeksperter og eiere. St. Hippolyts produkter er utviklet og optimert i dialog med spesialister fra hestesektoren.