Kvalitetsråvarer

Fôring av hesten fortjener spesiell oppmerksomhet. En avbalansert ernæring er grunnlaget for vitalitet, arbeidsglede og nervefasthet. Sammenhengen mellom høy kvalitets ernæring og hestens sunnhet er bevist i mange studier over hele verden.

Ansvarlighed_Hippolyt

Kvalitet gjennom forskning

Forskningen har innflytelse på prestasjonsevnen hos hestene, spesielt hva angår styrke og utholdenhet. De soste studier med unghester viser dessuten at tidlig målrettet fôring har innflytelse på hudens motstandsevne mot hudproblemer.

Med naturen som forbilde produseres våre fôrprodukter etter de strengeste ernæringsvitenskapelige kriterier.

Næringsmangel som fører til redusert ytelse og andre utfordringer med f.eks. muskler, stoffskifte og hover kan forebygges eller avhjelpes ved hjelp av vitenskapelig optimaliserte fôringskonsepter.

Det er det spesielle, økologiskorienterte valg av fôrkomponenter, og mangfoldigheten av aktivstoffene som brukes, som gjør vårt hestefôr så virkningsfullt og enestående. Det har også mange olympiske atleter og kjente ansikt fra sporten erfart, og de er derfor overbeviste brukere av St. Hippolyts produkter.

Græs

Hestens fordøyelse krever spesielle prosesser

Hester er selektive fiber-etere.  Det vil si at de daglig tilbakelegger lange distanser i sin søken etter gress og urter som de liker. Etter at hestene ble domestisert som arbeids- og ridedyr, har de mindre tid til rådighet til å spise gress. 

Den manglende energien dekkes tradisjonelt med korn. Men hestens fordøyelse er uhyre følsom og er innrettet til fordøying av grovfôr. Korn, og i særdeleshet bygg og mais gjennomgår derfor en spesiell bearbeiding, så det kan fordøyes i hestens tynntarm uten å skape problemer. 

Urter

Urter skifter med årstidene

Nesten alle våre fôrblandinger inneholder et bredt spekter forskjellige fine næringsurter, som brukes i varierende mengder gjennom året.

Til forbedring av ernæringsnivået og pga. sin fine smak, har urter funnet sin plass i hesteernæringen. Ikke på grunn av sin farmakologiske virkning, men på grunn av den høye andelen sekundære plantestoffer og sjeldne sporstoffer er krydderurter helt uunnværlige bestanddeler i suksessfulle blandinger. Hesten kvitterer med et velfungerende stoffskifte, prestasjonslyst og velbefinnende.

Spesiell bearbeiding av kornet

Korn som dyrkes til bruk i våre produkter, kommer fra økologisk eller kontraktdyrkning, og er naturligvis fra siste høst. Dermed økes sikkerheten for at det ikke forekommer rester av hverken insektgift eller genetisk modifiserte råvarer i produktene våre.

Kornet blir omhyggelig renset og vasket intensivt. Skitt som sitter fast på kjernene blir fjernet, så den råvaren som brukes har matvarekvalitet. 

«Livsprosessen» i det tørre kornet ligger ”i dvale”, og vekkes til live under svelling i temperert vann. Dermed dannes enzymaktive aktivstoffer, og kornet blir lettere tilgengelig for hestens følsomme fordøyelsessystem.

Heretter blir kornet hydrotermisk forklistret og valset. En spesiell ristningsprosess frigjør naturlige aromaer som gir en enestående smaksopplevelse. Det sikrer høyeste kvalitet av våre meget velsmagende kornflak.

Naturlig konservering

Som beskyttelse mot ødeleggelse og oksidasjon brukes vitaminer, urter, svovelholdig hvitløk og planter med høyt antioksidativt potensiale (f.eks vindruekjerner) samt naturlig fermentert eddik.  Dessuten sikrer den verdibevarende produksjonsprosessen at planternes beskyttende skall bevares intakte.