0 0,00 NOK
0 0,00 NOK
Sendes innen 2-4 arbeidsdager
Gratis fôrveiledning
Sikker betaling med kredittkort

Fôrguide

Her finner du en guide som hjelper deg å finne det riktige basisfôret.  Det er inndelt i kategorier for å gjøre det enkelt for deg å finne det riktige fôret til din hest

 

Grovfôret er grunnlaget for fôrplanen

Daglig grovfôranbefaling til hester ligger på 1,5 kg tørrstoff pr. 100 kg hest/dag. Gress, høy, wrap, lucerne og gressprodukter går alle under kategorien grovfôr. Halm og frøgress betraktes som beskjeftigelse, men kan anbefales i spesielle tilfeller – (f.eks. i forbindelse med ekstrem overvekt) å utgjøre høyst 30% av den totale grovfôrrasjonen. Fordi grovfôret utgjør en så stor andel av hestens fôrmengde, er det viktig at det er fokus på kvalitet både med hensyn til næring, diversitet og hygiene. Hygieneproblemer kan på sikt påvirke hestens immunsystem og derfor skal grovfôr som støver, har muggflekker eller på annet vis ser dårlig ut ikke brukes som hestefôr. Grovfôret er viktig for tarmflora og tarmfunksjon og dermed også for hestens immunsystem.

For å vite hva hesten faktisk spiser, er det selvfølgelig viktig å ha kunnskap om hva grovfôret inneholder. Det best mulige når det gjelder å utarbeide en fôrplan er å ta utgangspunkt i grovfôrets næringsinnhold, slik at kraftfôret eller tilskuddet kan balansere og optimere hestens fôring i forhold til det. Grovfôret inneholder sjelden nok mineraler og vitaminer til å dekke hestens behov. I tillegg så mangler dagens grovfôr som regel den diversiteten hesten trenger, og derfor kan det være en fordel å velge et produkt med flere forskjellige gress og urter i.  For å få greie på hva grovfôret faktisk inneholder kan du få det analysert, og her finnes det flere forskjellige analyser å velge mellom. Ofte er de helt billige analysene ganske upresise, og derfor kan det ofte ikke svare seg å kjøpe disse. For at analysen skal kunne brukes, så krever det at prøven som sendes inn tas på riktig måte, samt at analysen kalibreres for å øke analysesikkerheten og hvor nøyaktig resultatet blir.

Vi har hos St. Hippolyt Nordic valgt å inngå avtale med Eurofins, fordi deres analysemetoder har høy nøyaktighet og kvalitet.

For å gjøre det lettere for deg å finne frem i vår helt private Hippolyt ”fôr jungel”, har vi forsøkt å lage noen overordnede retningslinjer her. Dette er kun veiledende og det kan forekomme individuelle situasjoner, der det anbefales annerledes enn i disse retningslinjene. Derfor anbefaler vi alltid å ta kontakt med en konsulent, hvis det forekommer tvil eller spørsmål som denne veiledningen ikke kan hjelpe med.

Guide

Hud, pels og høver

Guide

Lav sukker og stivelse

Innkjøpskurv
Your cart is emptyTilbage til shop
Søk etter produkt eller artikkel
Søk
Hippolyt logo
Forhandlerinnlogging

Logg inn med dine innloggingsdetaljer under

Har du problemer – kontakt oss