0 0,00 NOK
0 0,00 NOK
Sendes innen 2-4 arbeidsdager
Gratis fôrveiledning
Sikker betaling med kredittkort

Gastro Relief Beet for optimalisering av hestens fordøyelse og dermed trivsel

Hesten er designet for å spise opptil 18 timer i døgnet. Derfor skiller den nedre delen av magen ut en konstant mengde magesyre som hjelper med å fordøye det spiste fôret. Tyggefunksjonen knyttet til inntak av grovfôr produserer spytt som samhandler positivt med magesyren. Grovfôret er derfor en viktig faktor for hesten din.

Mange hester sliter med mage- og tarmproblemer

Studier viser at omtrent 50 % av alle hobbyhester har i en eller annen grad problemer med mageslimhinnen. Tilstanden kan ha en betydelig innvirkning på hestenes helse og prestasjon.

Fôring og stell har stor innvirkning på mage-tarmproblemer. Hesten er avhengig av å produsere spytt og ha noe i magen for at magesyren skal fungere optimalt for hestens fordøyelse.

 

Magesyren har en tendens til å være hard mot slimhinnen hvis hesten ikke produserer nok spytt

Slimhinnen i magen kan deles inn i to deler: den øvre som produserer slim, og den nedre som produserer både slim og magesyre. Mageslimhinnen er en kompleks enhet med stor følsomhet.

Hesten er designet for å spise opptil 18 timer i døgnet. Derfor skiller den nedre delen av magen ut en konstant mengde magesyre som hjelper med å fordøye det spiste fôret. Tyggefunksjonen knyttet til inntak av grovfôr produserer spytt som samhandler positivt med magesyren. Grovfôret er derfor en viktig faktor for hesten din.

Men hvis hesten din står uten grovfôr i lengre tid (mer enn 6 timer), har den en ugunstig fôring eller gjennomgår en periode med stor belastning, for eksempel i forbindelse med transport, prestasjon eller miljøendring, kan slimhinnen bli svekket.

Dette kan føre til endringer i atferd og nedsatt ytelse hos hesten din.

 

Våre generelle anbefalinger er derfor:

  • Unngå fasteperioder på over 6 timer
  • Fordel gjerne grovfôret i løpet av dagen – forskning anbefaler minimum 3 fôringssesjoner per dag
  • Sørg for at hesten din har fri tilgang til drikkevann av god kvalitet
  • Gi ikke hesten mer enn 2 g stivelse per kg hest per dag
  • Gi fôr som gir slim. Slimhinnen responderer godt på fôringredienser som gir slim.
  • Gi ingredienser med kraftig antioksidantvirkning. Disse vil også støtte slimhinnen.

 

Spesifikt anbefaler vi Gastro Relief Beet, som kan støtte mageslimhinnen på en positiv måte.

Ingrediensene i Gastro Relief Beet arbeider sammen harmonisk for å støtte mageslimhinnen, fordøyelsen og fremme en sunn tarmfunksjon hos hesten din. Gastro Relief Beet inneholder blant annet roefiber, eplefiber, linfrø og havtornsmaserasj.

 

Ingrediensenes egenskaper

Roefiber

Roefiber utgjør en av hovedbestanddelene i Gastro Relief Beet. Roefiber er rike på fordøyelige fibre som har en gunstig effekt på fordøyelsen. Disse fibrene hjelper med å regulere tarmbevegelsene og kan bidra til at fôret transporteres korrekt gjennom tarmen. Den langsomme nedbrytningen av disse fibrene i tarmen kan også fremme en gradvis og stabil frigjøring av energi.

Samtidig er roefibrenes innhold av pektinfiber kjent for å danne en geleaktig masse når de kommer i kontakt med væske. Denne geleen og slimet kan dermed beskytte den følsomme slimhinnen, og hesten kan dermed føle seg bedre.

Pektinfibrene er også en god kilde til prebiotiske fibre, og dermed fremmer de mikrofloraen i bakre tarm og dens funksjon.

 

Eplefibre

Eplefibre er en kilde til både fordøyelige og ikke-fordøyelige fibre, og inneholder også pektin som roefibrene. De kan derfor også danne en beskyttende gelélignende slim i magen, som er gunstig for hester med en sensitiv mageslimhinne.

De fordøyelige fibrene bidrar også til å fremme en sunn tarmfunksjon ved å øke mengden av god mikroflora.

 

Linfrø

Linfrø er rike på omega-3 fettsyrer og proteiner. Omega-3 fettsyrer har fantastiske egenskaper og kan bidra til å opprettholde en sunn tarmfunksjon – spesielt hvis magen og tarmen utsettes for stress i ulike former.

Proteinene i linfrøet danner sammen med vann eller fordøyelsesvæsker også slim. Faktisk er linfrø den vegetabilske kilden som danner mest slim per gram, hvis vi ser bort fra loppefrøskall.

Som nevnt tidligere, er dette slimet svært effektivt for å beskytte mageslimhinnen mot magesyre.

Hvis du vil lese mer om linfrø, har vi viet et helt blogginnlegg til dem her:

 

Havtornsmaserasj

Havtornmaserasj er knuste havtornbær med høyt innhold av stoffer som bidrar til vedlikehold av tarmens slimhinne.

Bærenes fruktkjøtt inneholder olje som er rik på karotenoider og forskjellige typer flerumettede fettsyrer. Bærene har også høyt innhold av verdifulle fytonæringsstoffer som plantesteroler, flavonoider og polyfenoler.

Disse stoffene tilhører de viktige sekundære plantestoffene og bidrar på forskjellige måter til å beskytte kroppen og dens celler og styrke immunforsvaret.

Havtornsmaserasj viste i en studie fra 2012 å kunne utgjøre en betydelig forskjell for regenereringen av mageslimhinnen i den røde delen av magesekken.

 

Produktets effekt på hestens mageslimhinne

Gastro Relief Beet har derfor en målrettet effekt på å beskytte og regenerere hestens mageslimhinne. Mageslimhinnen er avgjørende for en sunn fordøyelse da den beskytter magen mot den skarpe magesyren. Ingrediensene i Gastro Relief Beet kan bidra til å beskytte og styrke mageslimhinnens integritet.

Gastro Relief Beet er ikke bare til hjelp for magens slimhinne, men produktet er også en målrettet støtte for resten av hestens tarmsystem. Ingrediensene, inkludert roefiber, eplefiber, linfrø og havtornsmaserasj, samarbeider for å beskytte, styrke og opprettholde helsa til mageslimhinnen, men fungerer også som prebiotiske fibre for en sunn mikroflora i tarmen.

Ved å tilføre dette fiberstilskuddet til hestens fôring, kan du aktivt støtte og styrke hestens følsomme mageslimhinne for å opprettholde optimal trivsel.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Insektspray – hva virker egentlig?

Ofte brukes en kombinasjon av ulike essensielle oljer som lavendel, citronella, sitroneukalyptus og tea tree olje. Det er imidlertid viktig å nevne at insektene bruker luktesansen, så avskrekkende midler vil ikke ha effekt på insekter som klegg, som ikke har luktesans.

Læs indlæg
Innkjøpskurv
Your cart is emptyTilbage til shop
Søk etter produkt eller artikkel
Hippolyt logo
Forhandlerinnlogging

Logg inn med dine innloggingsdetaljer under

Har du problemer – kontakt oss