0 0,00 NOK
0 0,00 NOK
Sendes innen 2-4 arbeidsdager
Gratis fôrveiledning
Sikker betaling med kredittkort

7 ting som sikrer et bærekraftig og miljøriktig hestefôr!

Vi streber ikke bare etter å produsere fôr av god kvalitet til hestene, etter prinsippet om «fôring som naturen selv». Like viktig er det for oss å produsere fôr som er bærekraftig og miljøvennlig, og faktisk tror vi at de tingene går hånd i hånd.

Det er ikke sikkert at bærekraft og miljø er det som står i fokus for deg. Men du skal vite at det gjør det hos oss! Hvis vi ikke tar det i betraktning i produksjon, transport og salg av fôret vårt, så vil vi ikke kunne levere den høye kvaliteten på hestefôr i det lange løp. Jordens ressurser blir rett og slett brukt opp!

Vi streber ikke bare etter å produsere fôr av god kvalitet til hestene, etter prinsippet om «fôring som naturen selv». Like viktig er det for oss å produsere fôr som er bærekraftig og miljøvennlig, og faktisk tror vi at de tingene går hånd i hånd.

Vi er derfor stolte over å kunne presentere for deg ikke mindre enn 7 viktige momenter som skaper et bærekraftig, miljøriktig, naturlig og artsriktig kvalitetsfôr.

 

Produksjonen

Fremstillingsprosessen vår er fullstendig CO2-nøytral takket være vårt eget kraftverk som produserer strøm fra biologiske råvarer samt gjenvinner overskudsvarme.
Faktisk jobber vi for å forbruke mer CO2 enn vi slipper ut.
Dette gjør det mulig å produsere hestefôr uten å belaste miljøet.

 

Lokale og økologiskorienterte råvarer

En stor del råvarene våre dyrkes innfor en radius på 50 km fra møllen i Syd-Tyskland. Det reduserer transportavstanden og dermed CO2-utslippet. Råvarene dyrkes dessuten på kontrakt spesifikt til oss, hvilket sikrer en god dialog med bøndene.
Vi krever at råvarene skal dyrkes etter økologiske prinsipper med et minimalt forbruk av sprøytemidler, og med fokus på sunne jordforhold. Det beskytter miljø, dyr og mennesker. Det betyr også at vi ikke bruker GMO-produkter. I tillegg brukes fôret vårt optimalt av hestene, slik at unødvendige ressurser fra kloden ikke brukes.

 

Effektiv energiutnyttelse

Våre produksjonstemperaturer på maks. 38 grader sparer energi og bevarer viktige næringsstoffer som vitaminer, fettsyrer og enzymer i råvarene. Det betyr at vi ikke trenger like mange tilsetningsstoffer som om det brukes høyere temperatur under f. eks utvinning av olje eller pressing av pellets
Vi bruker tid i stedet for energi i produksjonen, og dermed bruker vi naturen som forbilde og sikrer at fôret vårt oppfyller de strengeste ernæringsvitenskapelige kriterier.

 

Resirkulerbar emballasje

Emballasje spiller en viktig rolle i våre bestrebelser på å være bærekraftig. Fôremballasjen vår er produsert av materialer som kan resirkuleres. Pleieserien vår Relax BioCare er fylt på flasker som er laget av gjenbruksplast.
Våre palletrekk er også laget av resirkulert materiale.
Det er også velkjent at de grønne tilskudds-bøttene våre kan gjenbrukes til alle slags formål: striglekasser, blomsterpotter, malingsbøtter, ridebanelys, klesvask, bandasjer, støveloppbevaring, ugressbøtter, vannbøtter, kjegler på ridebanen og mye mer. Kun fantasien begrenser! Du skal også vite at plasten som brukes til disse bøttene er den mest holdbare vi har kunnet skaffe

 

Transport og distribusjon

Fôret transporteres fra Syd-Tyskland til Danmark og videre rundt i Norden med transportører som fokuserer på å minske klimaavtrykket.
Varene våre fraktes med størst mulig hensyn til miljøet, og vi streber alltid etter å finne de mest bærekraftige løsningene.

 

Kvalitet og forskning

For å sikre høykvalitetsfôr til sunne hester, jobber og forsker vi på høyeste vitenskapelige nivå. Vår egen forskningsavdeling sørger for at vi hele tiden kan tilby meningsfulle og innovative produkter som dekker hestens ernæringsmessige behov. Produktene blir dermed enormt effektive, og vi kan spare jordens ressurser ved å minske f. eks mineralinnholdet, da opptakeligheten er meget høy. Et eksempel på det er LIQUID serien vår, der mineralene er bundet på liposomal form.

Du kan lese mer om det i bloggen vår.

 

Ansvarlighet

Vi føler et enormt ansvar, og derfor brukes mye tid på å velge, og dyrke de rette råvarene, bruke skånsomme og effektive produksjonsmetoder og unngå GMO-produkter og sprøytemidler.
Et av de nyeste samarbeidene vi har inngått er med en veldig stor økologisk gård i Slovakia. Herfra vil du i fremtiden se en rekke bærekraftige, økologiske og miljøriktig produserte fiberråvarer, som gress, lusern, esparsett, fôrhalm og serradella. Dette arbeidet har allerede pågått i noen år, men først etter at de riktige løsningene ble funnet, lanserte vi vinteren 2023/24 det første fiberproduktet herfra:

GlyxWiese BIO Luzerne Mix

 

Vi er stolte av vår innsats på dette området. Og ved å velge fôret vårt velger du en ansvarlig og miljøvennlig løsning som støtter en bærekraftig fremtid for planeten vår.

Vi håper at du nå har fått større forståelse for alt arbeidet som ligger bak produktene, og vi takker deg både for at du har lest så langt og for at du stoler på vårt arbeid og våre produkter for alle hestetyper.
Sammen utgjør vi forskjellen som sikrer fremtiden for oss og for hestene.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Innkjøpskurv
Your cart is emptyTilbage til shop
Søk etter produkt eller artikkel
Søk
Hippolyt logo
Forhandlerinnlogging

Logg inn med dine innloggingsdetaljer under

Har du problemer – kontakt oss