Kundehistorier

Fôret gjør en forskjell

Fra overvektig til slankere versjon på 3 måneder!

St. Hippolyt

Vesseli er en norsk fjordhest på 18 år, bosatt i Finland. Hun er i normalt lett arbeid. Ifølge eieren av hesten er hun typisk for rasen sin og legger lett på seg i vekt, men etter hvert som hun blir eldre, opplever eieren at hesten legger på seg mer vekt enn tidligere.

Hesten ble tidligere foret med en liten porsjon kornfritt tilskuddsfôr sammen med mash, lucernepiller og hørfrø sammen med høy, men fortsatte å legge på seg i vekt. I juni 2023 bestemte eieren seg for å bytte til St. Hippolyt-produkter.

Vesseli begynte å få EquiGard for å støtte stoffskiftet. I tillegg en bøtte på 3 kg GlucoGard for å støtte vekttapet. Lucernepillene ble byttet ut med GlyxWiese Høycobs, og mash ble endret til Glyx-Mash for å hjelpe hesten med å drikke nok.

Allerede 3 måneder etter fôrbyttet er Vesseli mye slankere, selv om ingenting annet i fôrsammensetningen eller aktivitetsnivået ble endret. Ifølge eieren er det fortsatt kilo å miste, men Vesseli er godt på vei, og stoffskiftet fungerer nå optimalt.

Hjelp til fôrintoleranse!

St. Hippolyt
St. Hippolyt

Aldri har Synergi sett bedre ut i pelsen – dette skyldes mitt fantastiske samarbeid med Caroline fra St. Hippolyt, og ikke minst min veterinær.

I mange år har Synergi slitt med kløe, så mye at hun så ut som en plukket høne og fikk buler og sår på kroppen.

Kløen ble så ille og intens at hun ikke visste hva hun skulle gjøre med seg selv.

Mange forskjellige prøver og behandlinger er gjennomført gjennom årene, der ingen av dem hjalp.

Vårt siste forsøk var å teste for fôrintoleranse ved hjelp av en blodprøve, og vips, hun reagerte på havre, lucerne og soya … grunnfôr for en hest på et høyt nivå innen military. Så hva gir man en hest med disse intoleransene mot fôringredienser?

Vi prøvde å kontakte mange forskjellige fôrmerker, men ingen tok det seriøst. Det kunne gå dager før vi fikk svar, men St. Hippolyt reagerte innen 24 timer – og så hadde vi en fôrplan.

Nå blir hun fôret med GlyxWiese Müsli, Gastro Relief Beet som grunnfôr og Glyx-Mash, produkter som ikke inneholder de fôrtypene hun er intolerant mot.

Hun har vært på dette fôret i omtrent 7 måneder. Pelsen hennes ser fantastisk ut – og hun har god huld for den saks skyld. Hun er ikke lenger i ferd med å gå ut av sitt gode skinn. Nå kan man strigle henne uten at hun er i ferd med å velte, fordi det klør ikke lenger så forferdelig mye. Hun har blitt en gladere hest å være sammen med. Man trenger ikke lenger være redd for å bli bitt eller sparket når man er i nærheten av henne. Nå er kroppen hennes i mye bedre balanse.

Fra tynn hest til muskuløs!

St. Hippolyt
St. Hippolyt

Vår hest ble født i 2017, kommer fra USA og har galoppstamtavle. Han reiste til Irland og senere til en galoppstall i Sverige i 2021.


I mai 2022 kjøpte en jente ham, og vi hentet ham hos henne den 30. august 2022.

Da han kom til oss, var han stort sett bare skinn og bein. Pelsen hans var full av knopper, og han var nesten pelsløs. Vi vasket ham med klorheksidin-sjampo et par ganger.

Vi begynte å fore ham med 15 kg høy i boksen, hvor han spiste hvert eneste strå. Ute fikk han fri tilgang til grovfôr.

Ved en tilfeldighet var Linn fra Hippolyt i butikken der vi kjøper fôret vårt. Vi fikk råd av henne om hvordan vi skulle fore. Så begynte vi å fore med NaturMüsli SOLO og Performance Fiber High Protein. Han fikk en kur med MicroVital, og han fikk en til om våren. Nå har vi startet på en tredje i forbindelse med pelsskiftet.

Han har tatt på seg pent og begynner nå å legge på seg muskler. Vi har vært nøye med treningen og startet ham opp fra bunnen av. Målet har vært å øke vekten og styrke immunforsvaret ved hjelp av MicroVital og kraftfôret.

Vi er veldig fornøyde med Hippolyts fôr og vil fortsette å fore hestene våre med det.

Fra tynn til livlig og muskuløs!

St. Hippolyt
St. Hippolyt

Bönä er en 5 år gammel standardtraver, som vi møtte tidlig på høsten 2019. På det tidspunkt spiste Bönä havre og standardfôr. Den var tynn, muskelløs og led av mageproblemer, men klarte seg fortsatt bra i travløp. Det første bildet er fra denne tiden.

Eieren begynte å fore med St. Hippolyt-fôr i september 2019. Det ble brukt Gemüse-Kräuter-Mineralien Nordic, Irish Mash, Struktur-E og Performance Fiber High Protein.

På grunn av mageproblemene fikk Bönä også en GastroIntestinal-kur og en MicroVital-kur for å gi kroppen viktige sporstoffer og vitaminer.

Et par uker etter fôrbyttet kunne man allerede merke at Bönä spiste mer høy og drakk mer vann. Muskulaturen som tidligere var spent, begynte også å løsne gradvis. Etter omtrent 3 måneder begynte den også å bygge muskler på riktige steder.

Fôringen har vært den samme gjennom hele vinteren, men i begynnelsen ble fôret gitt litt mer generøst for å øke muskelmassen, deretter ble mengdene tilpasset mer nøye.

Hesten er i dag livlig, energisk og ser selvfølgelig helt annerledes ut!Det siste bildet ble tatt i mai 2020.

Gjenopprettning med sporstoffer/vitaminer!

St. Hippolyt
St. Hippolyt
St. Hippolyt

Pena er en 6 år gammel hobbyhest, hvis appetitt falt som følge av en ulykke sommeren 2019. Pena begynte å tape vekt, og i februar 2020 utviklet situasjonen seg, og hesten begynte plutselig å miste pelsen. Store hårløse flekker dukket opp på forskjellige deler av kroppen, og huden var tørr, skjellende og full av knopper.

En veterinær tok mange blodprøver og hudbiopsier fra Pena for å finne årsaken. Det ble ikke funnet noen forklaring på hestens tilstand. For sikkerhets skyld ble hesten foreskrevet en kur med kortison, som eieren imidlertid ikke startet, for etter å ha sett bildene av hesten og resultatene av analysen av høyet, hadde vi sterke mistanker om næringsstoffmangel.

Denne teorien ble støttet av det lave protein- og sporstoffinnholdet i høyet. I tillegg til høy, spiste Pena vanlig fôr og litt mineraler, lucerne og mash.

Vi anbefalte å utelate det gamle fôret og erstatte det med sporstoffer/vitaminer i form av en MicroVital-kur. I tillegg til Micro­Vital ble hesten daglig fôret med flere liter Glyx-Mash og AGROBS PreAlpin Wiesencobs for å støtte tarmens tilstand og gjenopprette riktig mikrobiell balanse i tykktarmen. Etter en stund ble
Gemüse-Kräuter-Mineralien Nordic også lagt til fôrplanen. MicroVital ble gitt i to påfølgende måneder.
Etter starten av MicroVital begynte det å vokse nytt hår på de hårløse delene av kroppen innen en uke, og hestens farge ble mørkere. På tre uker var hårdekselet for det meste gjenopprettet i de hårløse områdene.
Fullstendig gjenoppretting fra betydelige næringsstoffmangler er et langvarig prosjekt og tar tid. Muskulaturen bygges fortsatt opp, men ellers er Pena allerede i mye bedre form.

Fra sprukne til flotte høver!

St. Hippolyt
St. Hippolyt

Safi er en 17 år gammel dressurponni med lodrette sprekker i begge forhovene. Sprekkene har vært der i årevis. Det har vært forsøk på å rette dem opp gjennom årene med skoing og fôring, men ingenting har vært til vesentlig hjelp.

Safis fôring ble endret til St. Hippolyt Gemüse-Kräuter-Mineralien Nordic i september. I tillegg fikk den Biotin Mixture i løpet av vinteren.

Safi er en 17 år gammel dressurponni med lodrette sprekker i begge forhovene. Sprekkene har vært der i årevis. Det har vært forsøk på å rette dem opp gjennom årene med skoing og fôring, men ingenting har vært til vesentlig hjelp.

Safis fôring ble endret til St. Hippolyt Gemüse-Kräuter-Mineralien Nordic i september. I tillegg fikk den Biotin Mixture i løpet av vinteren.