Fôrguide til hårdt arbeid

muskelstofskiftet skal fungere optimalt

Når vi snakker om hester i hårdt eller intensivt arbeid, er det typisk om hester som arbeider opp til 2 timer daglig hele uken. Hårdt eller intensivt arbeid er arbeid med høyere puls. For disse hestene kreves det nok noe mer av fôringen.  Mange av dem klarer ikke å spise nok grovfôr til å dekke energibehovet, som dermed må suppleres med et godt krybbefôr.

Hester i hård eller intensivt arbeide bruker musklene mye, noe som stiller store krav til at muskelstofskiftet fungerer optimalt.  Vi må derfor passe på at det i fôringen, utover tilstrekkelig med energi og protein, også er fokus på nok vitaminer, mineraler og antioksidanter. Kvaliteten av protein, E-vitamin og antioksidanter har også stor betydning, og derfor er produkter med en høy andel urter, maiskim samt proteinkilder, som f.eks. lucerne og soya gode valg.  Samtidig har de god smakelighet til hester med et høyt energibehov og nedsatt appetitt.

Til de toppresterende hestene anbefaler vi produkter som Natur Müsli Solo, Struktur E, NutriStar og Performance fibre.  I tillegg kan produkter som HestaMix Müsli og Classic godt brukes til spesialrasene.

Basisfôr til hårdt arbeid

Tilskudd som kan være relevante