Fôrguide Vedlikehold / Lett arbeid

Kraftfôret skal kompensere for grovfôret

Hester som ikke arbeider fôres normalt som til vedlikehold, og her gjelder det primært å sikre at den får tilstrekkelig med grovfôr. Hester i vedlikehold trenger heller ikke alltid å få kraftfôr i tillegg, men her er det jo ganske viktig at vi vet noe om grovfôrinnholdet. Å balansere en fôring krever kunnskap om hvordan fôringen skal balanseres. Kraftfôret skal kompensere for det som grovfôret mangler, og da er det viktig å vite om det bare er et mineraltilskudd, eller om det også er behov for andre næringsstoffer.

Det kan også være behov for å velge et spesifikt grovfôr ut fra hvilken type og rase hesten er. Hvis det er en hest i normalt hold og ikke en nøysom rase, så velges det et kvalitetsgrovfôr med moderat energi og proteininnhold. Derutover kan det suppleres med NaturMüsli med urterNaturMüsli Senior eller HestaMix Classic, som alle er produkter med lav utfôringsmengde. Har hesten vanskelig for å holde seg i hold, så vil NaturMüsli SOLO være mer velegnet, og som kan gis i litt større daglige mengder.

Hos de litt mer nøysomme rasene, som f.eks Islandshest, Fjordhest, Haflinger eller Shetlender, er det viktig å følge med på hold og vekt. Til denne type hester er Equigard Müsli eller pellet et meget velegnet fôr. Equigard er et strukturrikt fôr med lavt innhold av sukker og stivelse. HestaMix Light er også meget velegnet ettersom den utfôres i veldig små mengder –  og dermed får hesten sitt behov for vitaminer og mineraler dekket gjennom en lav fôrmengde.

 

Basisfôr Vedlikehold / Lett arbeid