Fôrguide til muskelstoffskiftet

Protein kvalitet og aminosyreprofil er viktig

Fôringen har innflytelse på utviklingen av store og sterke muskler, men de kommer ikke av seg selv. Musklene må brukes for å bli større og her spiller trening en viktig rolle.  Det er under hvile og restitusjon etter trening at hestens muskler vokser og blir større fordi det er da de mikroskopiske skadene som oppstår under treningen skal heles igjen. Det er også i hvileperioden at fôringens spiller en viktig rolle, fordi det er nå næringsstoffene opptas i muskulaturen. Det er nå de viktige vitaminene og antioksidantene spiller en viktig rolle når det gjelder å kunne fjerne de skadelige stoffene fra muskelceller og blod. Viktige antioksidanter er f.eks. selen, vitamin E og vitamin C. Disse skal gjerne finnes i tilstrekkelige mengder i fôret, enten tilsatt eller gjennom råvarene. Spesielt maiskim og solsikkekjerner som har et høyt naturlig innhold av vitamin E og bidrar derfor ytterligere til fôringen.

Proteinkvalitet og aminosyreprofil spiller også en viktig rolle, da det er viktig at fôret ikke bare inneholder rett mengde protein, men også den riktige kvaliteten med rett type aminosyrer. For hesten er det aminosyrene lysin og threonin som er essensielle. Hester må få dem tilført gjennom fôret ettersom de ikke selv kan danne dem.

Performance Fiber High Protein, NaturMüsli SOLO eller Nutristar er alle produkter spesielt velegnet til å understøtte prestasjonshestens muskulatur.

Basisfôr til muskelstoffskiftet

Tilskudd som kan være relevante