Fôrguide til eldre hester

Slik fôrer du din eldre hest

Når en hest regnes for å være eldre kan være vanskelig å sette et tall på. Noen hester begynner å se sliten ut allerede som f. eks 14-åring, der andre kan være mye eldre før det ses på dem. Det kommer typisk an på hestens tidligere historie. Hvis den har vært mye syk, hatt stort orme press, gått mange konkurranser eller fått mange føll, så tærer det på kroppen og alderdomstegnene kan komme noe tidligere.

En eldre hest vil typisk begynne å ha det vanskelig med hòldet. Det kan skyldes tannproblemer, at den har vansker med å tygge grovfôret, men det kan også skyldes at tarmen begynner å arbeide mindre effektivt. Derfor skal det være fokus på noen lettfordøyelige råvarer til de aldrende hestene, der det ikke alltid skal tygges så mye. Eller man kan bruke produkter som kan bløtes opp, så tyggingen går lettere. Gode lettfordøyelig råvarer er f. eks roefibre, alpehøy, lucerne og maiskim, som gir gode fettsyrer og naturlig E-vitamin til å beskytte kroppens celler med. Natur Müsli Senior er spesialtilpasset til de eldre hestene og kan både fôres tørt og oppbløtt hvis det skulle være nødvendig.

Innimellom er det dog også eldre hester som kan ha problemer med overvekt og ubalanse i stoffskiftet. Disse skal fôres med fokus på lav sukker/stivelse, kaloriandel og urter som stimulerer stoffskiftet. Derfor er EquiGard et godt produkt til disse hestene også. Den finnes både i müsli og i pellets som oppbløtes hvis tyggefunksjonen er nedsatt.

Basisfôr til eldre hester

Tilskudd til den ældre hest